Terug naar overzicht

Marc Beenders Corporate Community Manager Limburg Startup - LRM

Profielfoto lsu-coach
Nice to know:
Thee
Traditioneel
Geen alcohol
Strandvakantie
Pizza & Pasta
Linkedin:

Als intrapreneur werk ik elke dag aan de verdere uitbouw van Limburg Startup alsof het mijn eigen bedrijf zou zijn. 3 jaar geleden heb ik een eigen startup opgericht en vervolgens verkocht. Ik vind het belangrijk om efficiënt en resultaat gericht te werken. De kracht van succes zit volgens mij in het samenbrengen en samenwerken met de juiste mensen. Hier probeer ik mijn steentje toe bij te dragen.

Life is adapting to constantly change
Communicatie, marketing, Startup, Social Media, Sport
Delen:
Wat mag ik verwachten

Reviews

Er werden nog geen reviews geschreven

Martijn Knoops
Shindesigns
25 juni 2018

Marc is een topkerel waar je op kan rekenen. Hij neemt ruim de tijd om je advies, raad en tips te geven. Daarnaast is Marc iemand die weet hoe de markt in mekaar steekt. Mede door zijn eigen ervaring uit het verleden weet hij waar er valkuilen zijn en waar je als bedrijf dus extra aandacht aan moet besteden.

Het was dan ook een zéér aangename en leerrijke meeting.

Mathieu Fryns
Mat Fryns
22 juni 2018

Ik heb gisteren een namiddag met Marc samengezeten om een beter zicht te krijgen op het ondernemend landschap van Limburg.

Marc heeft een enorm aangename persoonlijkheid en leuke energie. En je merkt ook direct dat hij je wilt zien groeien en er alles aan zal doen om je hierbij te begeleiden.

Niet alleen heb ik een reeks van personen gekregen die interessant voor mijn business kunnen zijn, maar ook heeft Marc te tijd genomen om me in te lichten over het ondernemend landschap in Limburg. Met de incubatoren, infosessies, netwerkevents en hoe je kan ondersteund worden.

Bedankt voor de leuke sessie en jouw energie, Marc. Het was zeer leerrijk en motiverend.

David Geuens
ACOMPANY
6 september 2017

Eerst en vooral is Marc een aangename mens. Naast dat talent heeft hij een heel nuchtere kijk en probeert hij mee te denken en te graven in zijn netwerk om te helpen waar hij kan. En als dat nog niet genoeg is dan volgt hij ook nog eens zijn beloftes nauwgezet op wat van hem een ideale mix tussen denker en doener maakt.

Gody Boyon
7 juli 2017

Marc is een motivator en inspirator. Hij denkt mee en heeft een enorm empathisch vermogen. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk en hij geeft je het duwtje dat je als starter echt wel kan gebruiken. Hij heeft een breed netwerk, dat hij graag met je deelt, en een ongelooflijke passie voor ondernemen. Een topper, die ze bij LRM best koesteren!

Simon Ghoos
DogCare
26 april 2017

Met ons bedrijf DogCare zijn wij tweemaal in contact gekomen met meneer Beenders. Een eerste keer na de voorstelling van ons businessplan waarbij meneer Beenders ons advies gaf bij het uitwerken van ons idee. Net na de opstart van ons bedrijf hadden we een tweede mogelijkheid om vragen te stellen.

Tot tweemaal toe was de feedback van meneer Beenders concreet, praktisch en doordacht. Hij wees op punten waar we zelf niet over nagedacht hadden. Bovendien heeft meneer Beenders ons aangespoord om ons bedrijf langs verschillende invalshoeken te bekijken waardoor we originele ideeën en oplossingen bekomen hebben. Hij gaf ons advies waardoor we met een heldere boodschap onze klanten kunnen benaderen en onze onderneming in het algemeen beter kan functioneren.

We zijn uiterst tevreden met de feedback die we van meneer Beenders ontvangen hebben en zijn hem daarvoor ook zeer dankbaar

Rob Janssens
BiSimpli
26 april 2017

Voor het vak ‘Ondernemen’ hebben wij Marc Beenders eind december leren kennen tijdens de verdediging van ons businessplan en het feedbackmoment van eind maart. Aan de hand van zijn expertise in start-ups, gaf hij ons bij beide situaties zeer goede informatie om onze onderneming in de goede richting te duwen. Zo beval hij ons tijdens de verdediging aan om ook het B2B-concept van BiSimpli verder uit te werken, aangezien hij hier een groot potentieel in zag. Daarnaast gaf hij ons enkele presentatietips voor de Limburgse SBP finale van woensdag 19 april 2017 en raadde hij ons een producent aan voor de productie van ‘iZi 8’.

Bedankt!

Alexandra Bogaert
Eduki
26 april 2017

Wij zijn vijf gedreven studenten Handelswetenschappen die in het kader van hun opleiding een eigen start-up hebben opgericht, namelijk Eduki. Wij hebben een handige markeerstiftenhouder bedacht en hierrond een businessplan opgesteld. Deze hebben we voorgelegd aan een jury die bestond uit echte ondernemers, waaronder dhr. Beenders. Hij heeft ons bijgestuurd waar nodig en tips gegeven om verdere stappen in ons bedrijfsproces goed te laten verlopen. Met deze tips op zak hebben wij Eduki succesvol operationeel gemaakt.

Na enkele weken het ondernemerschapsleven te hebben ervaren, kregen wij nogmaals de mogelijkheid om met dhr. Beenders aan tafel te zitten. Bij dit gesprek konden wij de ondervonden problemen met hem bespreken om zo tot een efficiënte oplossing te komen.

Dhr. Beenders heeft ons wegwijs gemaakt in het bedrijfsleven, waarvoor wij hem heel dankbaar zijn.

Fran Gysen
MICE.
26 april 2017

In het kader van het opleidingsonderdeel ‘ondernemen’ van de opleiding handelswetenschappen aan de UHasselt, hebben wij de kans gekregen om met onze VLAJO SBP aan een coaching sessie van Marc Beenders deel te nemen. Deze sessie heeft ons algemene richtlijnen, alsook zeer deskundige informatie betreffende ons project aangereikt. Dankzij zijn vakkundigheid en ervaring in het bedrijfsleven konden we letterlijk met al onze vragen bij hem terecht. Van het versterken van ons concept tot het bepalen van de verkoopprijs en de meest efficiënte productiehoeveelheid. Van financieel, technisch tot operationeel vlak, overal konden we rekenen op Dhr. Beenders zijn kritisch maar steeds correct oog.

Het inzicht in de praktijk van het ondernemen, dat wij als start-up nog niet konden bezitten en wat tot een zekere onzekerheid leidde, heeft Dhr. Beenders dankzij zijn consequent advies weggewerkt. We hebben in hem een steun gevonden en hij heeft ons als onderneming sterker in onze schoenen gezet. Hiervoor willen we hem via deze weg graag bedanken.

Sarah Janssens
Félice
26 april 2017

Als onderdeel van het vak ondernemen hebben wij een mini-onderneming opgericht. In december kregen we feedback over ons businessplan van een team van jury-leden met onder andere Marc Beenders. We stelden ons product voor, waarna Marc ons op een aantal struikelblokken gewezen heeft. Hij heeft ons advies gegeven over de prijszetting van ons product en hoe we dit kunnen afstemmen op ons doelpubliek. Ook gaf hij ons de raad om onze samenwerking met Ambiorix nog meer in de verf te zetten. Dit hebben wij in de voorbije maanden toegepast. Het heeft ons sterk geholpen om onze onderneming verder uit te bouwen en hiervoor willen we hem graag bedanken.

Vanstreels Loënna
Like a Lady
26 april 2017

In het vak “ondernemen” (2de bachelor handelswetenschappen Uhasselt) kregen we de kans om ons eigen ondernemersidee in de praktijk om te zetten. In de voorbereidingsfase van onze start-up (Like a Lady) zochten we eerst naar de juiste opportuniteit om na te streven en stelde we vervolgens een gefundeerd ondernemingsplan op. Bij de verdediging van dit plan was dhr M. Beenders een van de juryleden die ons ondernemersidee met een kritische blik benaderde. Hij gaf ons positieve feedback en enkele werkpunten voor de toekomst. In de laatste fase vooraleer "Like a Lady" operatief werd, gaf dhr M. Beenders nog enkele waardevolle adviezen om ons project succesvol te laten verlopen. Het was zeker de moeite waard!
Bedankt!

Rik Cornelissen
ƐRiN
26 april 2017

In het kader van het opleidingsonderdeel ‘Ondernemen’ aan de Universiteit Hasselt, hebben wij voor het eerst kennisgemaakt met Dhr. Beenders. Wij hadden nog enkele vragen omtrent de operationele werking van onze SPB-onderneming, die zich richt op ouderen en minder mobiele personen. Hierbij heeft hij ons enkele nuttige tips gegeven.

Als eerste hebben we raad gekregen hoe we het best onze doelgroep kunnen benaderen, vermits het gebruik van sociale media bij onze doelgroep minder doeltreffend is. Daarnaast hebben we nog enkele handige aanwijzingen gekregen over hoe het product naar de toekomst toe verbeterd kan worden. Verder heeft Dhr. Beenders ons ook in contact gebracht met een organisatie die zich inzet voor sociale projecten met betrekking tot verouderen. Als laatste heeft hij ons bij de finishing touches van onze prijsstrategie ook enkele inzichten duidelijk gemaakt, wat ons erg geholpen heeft.

Bij deze willen we Marc Beenders hartelijk bedanken voor de nuttige informatie die hij met ons heeft gedeeld en de bijdrage die hij aan onze SBP geleverd heeft!

Jacquemin Maxime
Prétek
26 april 2017

Als studenten Handelswetenschappen kwamen we in contact met dhr. Beenders tijdens de verdediging van ons business plan van onze start-up waar hij als jurylid zetelde. We kregen een duidelijke en eerlijke feedback, met ook de nodige opbouwende kritiek. De feedback die we van hem kregen werkte zeer motiverend en gaf vernieuwde positieve kracht om verder te werken aan onze start-up. Daarnaast kregen we enkele tips inzake prijszetting, distributie en mentale ingesteldheid. Deze tips hebben we dan ook geïncorporeerd in het verdere groeiproces van onze start-up. Het was een zeer nuttige en aangename kennismaking.

Bedankt voor de waardevolle feedback!

Pousset Kim
Ampoule
26 april 2017

Als Handelswetenschappers aan de Universiteit te Hasselt kregen wij, de leden van de Ampoule, 30 maart de kans op een feedbackmoment met Marc Beenders, intrapreneur.
Als start-up zaten we namelijk met veel vragen over het reilen en zeilen van het ondernemerschap, voor ons specifiek gericht op de verkoop van onze decoratie-artikelen. Samen met onze docent van het vak ‘Ondernemen’, Pieter Vanderkerkhof, beantwoordde Marc Beenders al onze vragen met betrekking tot de start van de verkoop, prijszetting, en andere onzekerheden. De feedback gaf niet enkel antwoorden op onze vragen. Het was immers ook een moment waarop de teamleden van Ampoule wat zelfvertrouwen konden tanken. Ons idee werd enthousiast onthaald, maar we kregen de raad ons product niet te onderschatten in waarde. Marc Beenders drukte ons nog op het hart dat we er baat mee zouden hebben om zo snel mogelijk van start te gaan, wat we ook gedaan hebben. Dhr. Beenders droeg zijn enthousiasme en motivatie over aan ons, en zijn bijdrage aan de lancering van onze producten is zeer kostbaar.
Bedankt.

Tess Estenbergh
Pain d'Office
26 april 2017

Op 31 maart kregen wij, vijf studenten Handelswetenschappen, de kans om deel te nemen aan een coaching sessie die gegeven werd door Marc Beenders. Dit was dan ook interessant voor onze pop-up ‘Pain d’Office’ gelegen op de Corda Campus te Hasselt. Omdat meneer Beenders zelf actief is op deze bedrijfssite heeft hij ons zeer duidelijke en bruikbare tips kunnen geven omtrent onze verkopen. Hij bood ons mogelijke oplossingen voor de problemen waar we op dat moment mee te maken hadden. Omwille van deze zeer interessante tips vonden wij het jammer dat deze coaching sessie niet eerder had plaatsgevonden omdat onze pop-up op dat moment nog maar enkele weken geopend zou blijven.

Graag zouden wij meneer Beenders willen bedanken voor de nieuwe inzichten die hij aan ons heeft kunnen bieden.

Rik Cornelissen
eRiN
25 april 2017

In het kader van het opleidingsonderdeel ‘Ondernemen’ aan de Universiteit Hasselt, hebben wij voor het eerst kennisgemaakt met Dhr. Beenders. Wij zaten nog met enkele vragen omtrent de operationele werking van onze SPB-onderneming, die zich richt op ouderen en minder mobiele personen. Hierbij heeft hij ons enkele nuttige tips gegeven.
Als eerste hebben we raad gekregen hoe we het best onze doelgroep kunnen benaderen, vermits het gebruik van sociale media bij onze doelgroep minder doeltreffend is. Daarnaast hebben we nog enkele handige aanwijzingen gekregen over hoe het product naar de toekomst toe verbeterd kan worden. Verder heeft Dhr. Beenders ons ook in contact gebracht met een organisatie die zich inzet voor sociale projecten met betrekking tot verouderen. Als laatste heeft hij ons bij de finishing touches van onze prijsstrategie ook enkele inzichten duidelijk gemaakt, wat ons erg geholpen heeft.
Bij deze willen we Marc Beenders hartelijk bedanken voor de nuttige informatie die hij met ons heeft gedeeld en de bijdrage die hij aan onze SBP geleverd heeft!

Jarne Smets
Mindsupply
25 april 2017

Als studenten Handelswetenschappen kregen wij voor het vak Ondernemen de kans om een eigen Start-Up op te richten. Dit gaf ons de mogelijkheid om al de theorie toe te passen in de praktijk. Het probleem is dat in theorie alles mogelijk is, maar in de praktijk komt er veel meer bij kijken. Dankzij de expertise van dhr. Beenders kregen wij de juiste feedback om onze Start-Up levensvatbaar te maken. Ook kwam de Start-Up in contact met diverse wedstrijden en personen dankzij de connecties van dhr. Beenders.
De belangrijkste tip die onze onderneming kreeg was de focus te leggen op enkel de software aangezien wij noch over het kapitaal, noch over de kennis beschikken om met hardware door te groeien. Bedankt voor deze feedback!

Yorben Hauben
EASY-Nail
25 april 2017

Vrijdag 30 maart kregen wij de mogelijkheid om met de heer Beenders te praten over onze mini-onderneming ‘EASY-Nail’.
We kenden hem reeds van de jury bij de presentatie van het businessplan. Toen gaf hij ons feedback over ons logo. Hij stelde voor om het te veralgemenen en een logo te ontwerpen dat niet te sterk gericht is op mannen. Dat we deze raad opvolgden werd door hem positief onthaald bij de volgende sessie in het tweede semester. Op dat moment hielp hij ons ook met de prijszetting. Hij schatte in dat de prijs best wat hoger mocht zijn en hierdoor realiseren we een grotere winstmarge op het eind van het boekjaar. De tips die we van hem mochten ontvangen over het bereiken van onze doelgroep gaan zeker helpen om het product aan de man te brengen.
We willen de heer Beenders graag bedanken voor de waardevolle bijdrage.

Gert Vervecken
Golf Viktor
25 april 2017

In een eerder gesprek heeft Marc me goed op weg gezet om een aantal cruciale onderdelen in de verkoopstrategie juist aan te pakken. Door deze tips heb ik snel grote stappen kunnen zetten. Dit vooral door het plan van aanpak dat we samen hebben opgesteld. In het tweede gesprek hebben we de vooruitgang geëvalueerd. Daarnaast waren er een paar opspelende problemen. Deze heb ik nu kunnen verhelpen door de tips die Marc me gaf.
Het was een kort gesprek, maar het heeft me weer verder geholpen en extra vertrouwen gegeven om verder te gaan.

Heel hartelijk bedankt Marc!

Jarne Jaeken
APPY
24 april 2017

Tijdens het opleidingsonderdeel "ondernemen" van de opleiding Handelswetenschappen aan de Uhasselt kwamen we in contact met Dhr Beenders.

Hij hielp ons met een lastige keuze binnen onze start-up, namelijk de keuze tussen samenwerken of zelfstandig verdergaan met ons project.
Door middel van zijn expertise hebben we de juiste beslissing kunnen maken, die ons meteen in een stroomversnelling heeft gebracht. Ook was er veel onzekerheid binnen onze onderneming maar door de positieve ingesteldheid van Marc werden alle leden van onze groep meer zelfzeker.
In samenwerking met Prof. Dhr. Pieter Vandekerkhof werden we zeer goed geholpen en doorverwezen naar de juiste mensen.

Bedankt voor de professionele feedback!

Stijn Kauffmann
CELMS
24 april 2017

Onze start-up heeft Dhr. Beenders leren kennen in het kader van het opleidingsonderdeel Ondernemen aan de UHasselt. Tijdens het feedbackmoment van ons businessplan gaf Dhr. Beenders zeer goede tips over hoe we als start-up konden beginnen aan het verhaal.
Gedurende het tweede semester zijn we effectief van start gegaan en hebben daarom een tweede gesprek gevoerd met hem.

Onze vragen over de aantallen van onze producten werden goed en duidelijk beantwoord. Ook gaf hij ons nog enkele tips i.v.m. de verpakking en de verkoopprijs.
We zijn Dhr. Beenders zeer dankbaar voor de positieve commentaar, dankzij hem zal onze start-up hopelijk succesvol worden.

Bedankt!

Dries De Mey
Dailycieuse
23 april 2017

Marc is een intelligente man. Tijdens onze mentorsessie hadden we enkele vragen die Marc snel, accuraat en gepast wist te beantwoorden. Ook gaf hij nog enkele concrete tips mee hoe we ons product konden verbeteren. Daarnaast vroeg hij ook achter bepaalde zaken waar hij zelf aan dacht en probeerde hij mee te helpen zoeken naar eventuele pijnpunten. Tot slot gaf hij nog enkele algemene tips & tricks over hoe succesvol te zijn, te verbeteren en een goede ondernemer te zijn. Hij heeft ons echt enorm vooruit geholpen en is een krak in wat hij doet.

Vanoppen Maxime
Smart Bike Laser
23 april 2017

Onze start-up heeft dhr. Beenders leren kennen in de loop van het 3e kwartaal Handelswetenschappen. Wij zijn een groepje studenten van de Uhasselt, en hadden de kans om tijdens het opleidingsonderdeel ‘ondernemen’ in contact te komen met dhr. Beenders. Dit was voor ons als start-up de ideale gelegenheid om zeer specifieke vragen te stellen, die ons kunnen helpen met het verdere verloop van onze onderneming.

Tijdens ons gesprek met dhr. Beenders werd het ons al direct duidelijk dat men ons naar de juiste persoon had doorverwezen. Zo is Marc samen met ons op zoek gegaan naar oplossingen voor enkele problemen die wij als start-up ondervonden, waardoor wij terug met de neuzen in de juiste richting werden geduwd.

Zowel op technisch, financieel als structureel gebied werd onze organisatie kritisch geëvalueerd. Verder verwees hij ons door naar Bikevalley in Paal, waardoor wij begin volgend jaar ons bedrijf ‘Smart Bike Laser’ zullen vertegenwoordigen op een internationale fietsbeurs.

Door dit gesprek waren wij in staat om als onderneming verder te groeien, en staan wij nu veel sterker in onze schoenen.

Wij willen dhr. Beenders daarom hartelijk bedanken voor de professionele hulp die wij van hem gekregen hebben.

Vandebosch Myrthe
Join the Jewels
21 maart 2017

In het kader van het opleidingsonderdeel 'ondernemen' (2de bachelor UHasselt) leerden wij de heer Beenders kennen bij de verdediging van ons businessplan. Toen gaf hij ons gegronde en duidelijke tips die onze start-up in de juiste richting heeft gestuurd.
Bij de start van het tweede semester werd ons aangeraden opnieuw bij meneer Beenders langs te gaan. Ook dit gesprek was zeer leerrijk met vele nuttige tips. Zo kregen we bijvoorbeeld meer informatie omtrent de bescherming van het product, andere verpakkingsmogelijkheden, distributie en dergelijke. Al deze informatie zal ons helpen om van 'Join the Jewels' een succes te maken.
Bedankt hiervoor!

Vandebosch Myrthe
Join the Jewels
20 maart 2017

In het kader van het opleidingsonderdeel 'ondernemen' (2de bachelor UHasselt) leerden wij de heer Beenders kennen bij de verdediging van ons businessplan. Toen gaf hij ons gegronde en duidelijke tips die onze start-up in de juiste richting heeft gestuurd.
Bij de start van het tweede semester werd ons aangeraden opnieuw bij meneer Beenders langs te gaan. Ook dit gesprek was zeer leerrijk met vele nuttige tips. Zo kregen we bijvoorbeeld meer informatie omtrent de bescherming van het product, andere verpakkingsmogelijkheden, distributie en dergelijke. Al deze informatie zal ons helpen om van 'Join the Jewels' een succes te maken.
Bedankt hiervoor!

Gert Vervecken
Golf Viktor
17 januari 2017

Ik heb Marc de eerste keer ontmoet als jurylid bij de presentatie van mijn businessplan. Hij had toen gegronde en duidelijke tips. Deze inspireerde mij en dat heeft me aangezet om nog eens met hem af te spreken.

Het gesprek is me zeer goed bevallen. We hebben het vooral over de verkoopstrategie gehad. Met de info en de goede tips heb ik een duidelijk plan kunnen opstellen hoe ik het best het product verkoop, welke verkoopkanalen, dealernetwerk... Voor de zeer specifieke vragen heeft hij mij ook aan de juiste mensen doorverwezen.
Kortom het was een geslaagd gesprek!

Bedankt Marc!

Baeten Frank
Butler care
20 oktober 2016

Ik ben zeer tevreden over het gesprek met Marc Beenders. Het gesprek gaf mij vooral veel duidelijkheid over het opstarten van mijn kleine onderneming. Bv uurloon berekening,naam van ondernemingen, enz..
Dit gesprek vergrote mij motivatie enorm! Bedankt.

Pieter Van Moll
Bambooti.be
20 oktober 2016

Door zijn ervaring in Retail kon Marc ons vaak te woord staan bij de vele vragen waar we als jonge onderneming mee zaten. Marc kwam steeds met een gepast en behulpzaam antwoord OF hij bracht ons in contact met de juiste mensen.

Dankzij Marc konden we met Bambooti op een vlotte manier onze eerste pop-up ervaring beleven. Hij bracht ons niet alleen zijn eigen kennis bij, Marc introduceerde ons ook aan de juiste merken en aan personen die reeds heel wat ervaring hadden in het pop-up gebeuren. Op die manier konden wij op korte tijd heel veel bijleren.

Wij zijn enorm blij dat we beroep kunnen doen op een coach zoals Marc.

Toon alle reviews ()

Schrijf zelf een review

85 + 7 =