Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

22/02/2024 - 22/02/2024
08:30 - 11:00
LSU en Limburgse incubatoren
BioVille, Diepenbeek

Startup Essentials: Value Proposition Canvas

Startup Essentials, dat zijn 6 sessies voor founders van startups, georganiseerd door Limburg Startup en het Limburgs incubatoren-netwerk. Maandelijks nodigen we je uit voor een inhoudelijke sessie in één van de incubatoren.

08u30: Ontvangst met croissants en koffie
09u00: Start sessie
11u00: Einde

Value Propostion Canvas

Value proposition canvas is een belangrijke klantenanalyse-tool voor de ontwikkeling van diensten en producten. De tool dient om systematisch in kaart te brengen wat klanten willen, waardoor een product- en dienstenaanbod gecreëerd kan worden dat perfect aansluit op hun behoeften. Value proposition canvas is ook wel bekend als waardepropositie canvas en wordt overwegend gebruikt in combinatie met het Business Model Canvas.

Het Value proposition canvas heeft als doel te achterhalen waarvoor de klant een leverancier nodig heeft, wat de klant extra waarde kan opleveren en wat de klant als vervelend of nadelig ervaart. Met deze informatie kan de waardepropositie beter aansluiten op de behoeften van de klant. Deze kennis is onmisbaar voor elke onderneming en sluit daarnaast extra goed aan bij het gedachtegoed van lean start-ups.

Over de spreker
Prof. Dr. Pieter Vandekerkhof is verbonden aan het Research Center for Entrepreneurship & Family Firms (RCEF) van de Universiteit Hasselt. Daarbinnen is hij de voortrekker van het ondernemerschapsluik dat zich bezig houdt met ondernemend onderwijs, onderzoek rond tal van facetten van het ondernemerschap alsook praktijkgerichte vraagstukken rond ondernemende aspecten in de maatschappij.  Na zijn economische studies behaalde hij zijn doctoraat waarin hij teamdynamieken in managementteams van familiebedrijven onderzocht. Zijn ondernemende mindset deed hem meer en meer neigen naar de wondere wereld van ondernemerschap.

Wil je erbij zijn?
We beperken het aantal deelnemers om interactie te bevorderen.
Deelname bedraagt €50 excl BTW per persoon, je ontvangt hiervoor een factuur. Kosteloos annuleren kan tot 10 februari 2024.

 

© Limburg Startup - LSU 2024