Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

20/10/2020
09:00 - 11:00
Limburg Startup
Webinar

Webinar: Fiscale optimalisatie en subsidies voor innovatieve ondernemingen

De overheid voert al geruime tijd een actief beleid inzake onderzoek en ontwikkeling, zowel op vlak van fiscale stimuli als subsidies. De voordelen zijn beschikbaar voor vele start- en scale-ups in de digitale economie, biotech- en healtech-sector, circulaire economie, enz.

Tijdens dit gratis webinar tonen we graag hoe jouw onderneming hieruit maximaal voordeel kan halen. De praktijk toont met name aan dat niet alle start- en scale-ups tijdig hun weg vinden naar deze opportuniteiten. Vele fiscale voordelen en subsidies blijven daardoor onbenut.

 Van Havermaet Innovation, partner van LSU, biedt je tijdens deze gratis workshop graag concrete praktijkvoorbeelden van de fiscale stimuli uit onze diverse incubatoren, waaronder:

  • de vrijstelling vennootschapsbelasting voor innovatiewinst (“innovatie-aftrek”) voor inkomsten uit vernieuwende software oplossingen en interne procesinnovatie
  • Octrooi-aftrek voor gepatenteerde producten en processen
  • Investeringsaftreken terugbetaalbaar belastingkrediet voor investeringen in O&O
  • Laagbelaste auteursrechtenvergoedingen aan werknemers, freelancers en zaakvoerders
  • Kortingbedrijfsvoorheffing voor onderzoek & ontwikkeling en ‘Young Innovative Companies’;

Vervolgens geven subsidieadviseurs Barbara Gaethofs van Überhaupt bv en Bert Celis van B-Cells bv een kort overzicht van verschillende subsidie-instrumenten voor innovatie en transformatie, om daarna dieper in te gaan op steun voor onderzoek & ontwikkeling van het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) a.d.h.v. bedrijfscases.

Je komt onder meer te weten welk type van projecten kan gesteund worden, wat de steunpercentages zijn, welk kosten subsidiabel zijn en welke niet.

Je deelname is volledig gratis, maar inschrijven is wel verplicht.

Spreker Fiscale stimuli: Jonas Derycke, partner Van Havermaet Innovation
Sprekers Subsidies: Barbara Gaethofs (Uberhaupt Consulting) en Bert Celis (B-Cells)

 

Wil je deelnemen? Stuur een mail naar m.beenders@lrm.be

© Limburg Startup - LSU 2024