Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

1 miljoen euro voor SaaS-platform in biofarma
MyCellHub haalt LRM aan boord in tweede kapitaalronde

MyCellHub haalt een miljoen euro op bij de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM en bestaande aandeelhouders, zijnde Gemma Frisius Fonds, Noshaq SA, CoFoundry NV, KU Leuven en The Faktory Fund.

MyCellHub is een modulair databeheer- en analyseplatform (SaaS) dat complexe workflows in de bio-manufacturingindustrie stroomlijnt en automatiseert. Het platform heeft onder andere eTheRNA immunotherapies, TRU Cleanroom Cleaning and EXO Biologics als klanten. Het verse geld zal dienen om nieuwe softwareontwikkelingen te integreren en in te zetten op marketing, sales en internationalisering.

Procesautomatisatie
Het platform van MyCellHub is speciaal ontworpen voor biotech- en biofarmabedrijven die geneesmiddelen ontwikkelen. Van zodra de fase van onderzoek en ontwikkeling achter de rug is, schaalt de productie op. Eenmaal in productie, gebeurt alles volgens gestandaardiseerde processen in cleanrooms of gecontroleerde labo-omgevingen en is het proces onderhevig aan strenge kwaliteitseisen. Op administratief vlak brengt dat heel wat uitdagingen met zich mee, terwijl bio-manufacturingbedrijven vooral in die levensfase net nood hebben aan efficiëntie en automatisatie.

MyCellHub biedt een grote meerwaarde voor bedrijven met complexe ontwikkelings- of productieworkflows. Het platform bestaat uit twee delen. Enerzijds is er een mobiele applicatie voor de operatoren in de cleanroom of labo-omgeving die hen aan de hand van interactieve werkinstructies ondersteunt om complexe processen uit te voeren en daardoor de kans op fouten verkleint. Daarnaast is er een online datamanagementapplicatie die alle verwerkte data uit de mobiele app centraliseert in een algemeen overzicht dat de planning en opvolging van workflows en processen vergemakkelijkt.

LRM mee aan boord
“We zijn erg blij met deze nieuwe investeringsronde. MyCellHub kan met het extra kapitaal de komende jaren nog verder inspelen op de sterk veranderende medische wereld. Denk onder andere aan Advanced Therapy Medicinal Products”, zegt Toon Lambrechts, co-founder & CEO MyCellHub. “Dat zijn geavanceerde therapieën – zoals cel- en gentherapie – die in de medische wereld flink aan belang winnen, zeker in combinatie met gepersonaliseerde geneeskunde, waarbij rekening wordt gehouden met onder andere het genetisch profiel van de patiënt. Wij zijn klaar voor de toekomst.”

“We volgen MyCellHub sinds de zomer van 2019, toen werd er een eerste kapitaalronde afgerond om van prototype naar verkoop te evolueren”, zegt Tom Aerts, Head of Investments bij LRM. “LRM is heel blij om te participeren in een dergelijke beloftevolle onderneming die heel wat sectorspecifieke kennis in huis heeft. We zullen het management team kunnen bijstaan met expertise en advies, iets wat wij smart money noemen. MyCellHub begeeft zich op het kruispunt tussen biotech, health-tech én industrie 4.0, stuk voor stuk belangrijke sectoren die sterk inzetten op innovatie. Dat past perfect in de LRM-scope.
Bovendien buigen we ons steeds vaker over internationale investeringsdossiers, in de brede zin van het woord. Dat er ook een aantal investeringsfondsen van buiten Vlaanderen mee aan tafel zitten, is voor LRM en Limburg een extra troef.”

© Limburg Startup - LSU 2024