Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

150.000 euro voor innovatief HR-platform in zorgsector
Paragon Medical zorgt voor efficiëntie in zorginstellingen

8to8-services, een veelbelovende Limburgse start-up in de zorgsector, haalt voor zijn innovatieve matchmakingtool Paragon Medical vers geld op bij de Limburgse investeringsmaatschappij LRM en HR-groep ASAP.be.

Het unieke online platform zorgt ervoor dat zorgpersoneel efficiënter kan worden ingezet. Paragon koppelt zorgpersoneel dat graag wat extra uren wil presteren aan de zorginstellingen die hulp nodig hebben en vergroot op die manier de capaciteit binnen de zorg. Tijdens de coronacrisis bood het management het Paragon-platform aan in vier vaccinatiecentra, waar het succesvol de planning van maar liefst 1.400 vrijwilligers organiseerde.

De war for talent is in de zorgsector een structureel probleem. De groeiende behoefte aan specifieke (digitale) skills en competenties maakt het voor bedrijven moeilijk om de juiste profielen te vinden. Bovendien kampt de zorgsector ook met een massale uitstroom van ervaren en bekwame babyboomers en moeten die jobs opnieuw worden ingevuld. Tegelijkertijd wordt het takenpakket van zorgmedewerkers steeds complexer en hebben ze doorgaans weinig inspraak in hun werkrooster. Dat zorgt voor een hoge werkdruk en een lagere motivatiegraad.

De Limburgse investeringsmaatschappij LRM en HR-specialist ASAP.be stappen nu mee in het kapitaal van 8to8-services om de groei te garanderen. Bijkomend kan 8tot8 rekenen op een achtergestelde KlimOp-lening van LRM.

Transparante HR-tool
Met een transparant en gebruiksvriendelijk online platform wil Paragon de communicatie tussen verpleegkundigen en zorginstellingen verbeteren. “Vraag en aanbod komen er samen”, zegt Joris Brugmans, co-founder van Paragon Medical. “De zorgmedewerker krijgt inzicht in de tekorten, kiest zelf voor welke zorginstellingen hij wil werken en krijgt inspraak in zijn eigen werkagenda. Bovendien laden zorgmedewerkers hun portfolio in de tool op met een overzicht van hun kennis en ervaringen, wat het voor de zorginstelling gemakkelijker maakt om de juiste interne én externe verpleegkundigen te selecteren.”

In België waren er in 2016 124.196 verpleegkundigen aan de slag in de gezondheidszorg. De helft daarvan werkt deeltijd en het valt op dat vooral jongeren meerdere jobs combineren. Daarnaast is ook het aantal zelfstandigen toegenomen. Voor deze groep zorgmedewerkers kan Paragon een behulpzame tool zijn om in contact te komen met zorginstellingen en hun uurrooster te beheren.

Sinds enkele maanden heeft 8to8-services een samenwerkingsovereenkomst met HR-specialist ASAP.be. ASAP helpt om Paragon te verspreiden onder zijn klanten en speelt een belangrijke rol in de selectie van kandidaten. “Daarmee weten zorginstellingen dat de tijdelijke jobs kwalitatief worden ingevuld”, zegt Ann Boterman, Business Director ASAP.be. “Dankzij de directe en transparante communicatielijn met de werkvloer speelt Paragon in op een aantal hete hangijzers in de sector: bekwaam, gemotiveerd én beschikbaar personeel kan efficiënt worden ingezet zonder dat de zorginstelling onnodig veel tijd verliest met het herplannen van uurroosters. Dat vangt niet alleen afwezigheden op, maar zorgt ook voor een eerlijke werkverdeling én voor een betere balans tussen werk en privé.”
Vaccinatiecentra

“Technologische innovaties worden steeds vaker ontwikkeld voor en toegepast binnen de gezondheids- en zorgsector”, zegt Gunter Plevoets, Head of Corporate Lending. “LRM hecht veel waarde aan die sector en heeft er zelfs een aparte afdeling voor. Dit online platform is een heel mooi voorbeeld van een innovatieve tool die de zorgsector zowel op organisatorisch als op menselijk vlak beter maakt en heel wat verschillende partijen ontzorgt. We zijn trots dat we op deze manier kunnen bijdragen aan de groei van dit bedrijf.”
Paragon Medical bewees de voorbije periode alvast z’n waarde. Het flexibele systeem werd ingezet in vier Limburgse vaccinatiecentra om de personeelsplanning van 1.400 vrijwilligers in goede banen te leiden. Het management stelde de tool gratis ter beschikking en haalde er heel wat informatie uit

© Limburg Startup - LSU 2024