Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

2 Limburgse bedrijven lanceren ‘ink-box’
Verzamel lege inktpatronen en verdien 150 euro voor je vereniging

Het principe is eenvoudig: leden van een vereniging verzamelen 60 lege inktcartridges in een verzameldoos, de ink-box. Ecoplus Services, het bedrijf achter deze ink-box, komt je volle doos gratis ophalen. In ruil krijg je 150 euro voor je vereniging. Online platform Groupeez brengt dit initiatief bij de verenigingen.

Zo kunnen verenigingen in deze coronatijden, waar inkomsten van eetdagen, wafelfestijnen, enz. uitblijven, toch eenvoudig geld verdienen. Bovendien is de inzameling goed voor het milieu, want Ecoplus Services recycleert en hervult de inktpatronen.

Volledig gratis voor verenigingen
Als vereniging bestel je gratis je verzameldoos via www.ink-box.be. Je vult de ink-box met 60 originele en onbeschadigde inktcartridges. Je vindt op www.ink-box.be een overzicht van alle inktpatronen die je in de doos mag stoppen. Ecoplus Services komt de volle ink-box gratis bij je ophalen.

Inktcartridges recycleren
Ink-box is een initiatief van Ecoplus Services. Het bedrijf, gevestigd in Houthalen, is al meer dan 15 jaar actief in het inzamelen van lege inkt- en tonercartrigdes. Met ink-box betrekken ze niet alleen bedrijven, maar nu dus ook verenigingen in dit proces. “Wij controleren de lege cartridges, laten ze opnieuw vullen en brengen ze onder een nieuwe naam en aan een lagere prijs weer op de markt. Zo recycleren we al die lege inktpatronen die bij je thuis anders gewoon in de vuilbak zouden belanden. We belonen verenigingen met 150 euro per volle ink-box. Goed voor het milieu én voor ons verenigingsleven dus,” legt Chris Jans, CEO van Ecoplus Services, uit.

Groupeez, de link met verenigingen
Het online platform ‘Groupeez’ van Perenaar Maarten Geuns, helpt Ecoplus Services bij het lanceren van de ink-box bij verenigingen. Groupeez faciliteert de samenwerking tussen bedrijven en verenigingen, want vaak is een samenwerking voor beide partijen een win-win situatie. “Groupeez is een platform met meer dan 2.500 verenigingen. Wij zijn eigenlijk de link tussen bedrijven en verenigingen. Want vaak weten bedrijven niet goed hoe ze kunnen samenwerken met verenigingen. Verenigingen op hun beurt zoeken extra opbrengsten. Groupeez brengt bedrijven en verenigingen met dezelfde interesses en raakvlakken samen. En dat werkt”, vertelt Maarten Geuns, eigenaar van Groupeez.

 

© Limburg Startup - LSU 2024