Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Grootste startup fair op 15 april in Hasselt

Op 15 april 2023 tussen 10 en 18u vindt de UHasselt Startup Fair plaats op het plein van de Molenpoort in het centrum van Hasselt. Zo een 100 studenten Handelswetenschappen van UHasselt stellen er 17 gloednieuwe producten van hun startups voor, in het kader van de Vlajo Small Business projects.

Al vier jaar op rij won UHasselt deze Vlaamse wedstrijd, waarin studenten hun eigen bedrijf opstarten en een product op de markt brengen.

Verwarmde schoenzolen die koude voeten de wereld uithelpen en ook nog eens draadloos oplaadbaar zijn, kousen tegen blauwe nagels, een spel dat kinderen gezonder laat leven en meer energie geeft of een toestel dat je een seintje geeft wanneer je een pakje in brievenbus hebt ontvangen. Het zijn enkele van de splinternieuwe producten die de UHasselt-studenten ontwikkelden in het kader van het Vlajo Small Business Project, dat jaarlijks de beste Vlaamse studenten-startup bekroont.

Limburgse Startup-beurs
“Studenten moeten binnen dit project een eigen ondernemingsplan schrijven en een bedrijf opstarten. Zo leren ze heel gericht samenwerken, communiceren, creativiteit en hun eigen talenten ontwikkelen. Eigenschappen – soft skills – die erg belangrijk zijn om goed te kunnen ondernemen en ook een centrale rol spelen binnen onze io en die samenwerking breiden we nu uit met Stad Hasselt. “Op zaterdag 15 april 2023 zal de grootste Startup Fair van Limburg plaatsvinden op het Molenpoortplein te Hasselt. Gedurende één dag zullen 17 startups hun nieuwe producten aanbieden tussen 10 en 18u. De toegang is gratis,” vertelt Pieter Vandekerkhof.

Soft skills trainen in de praktijk
“Je startup presenteren aan echte potentiële klanten en ze overtuigen om je product te kopen zijn soft skills die dankzij deze Startup Fair echt centraal zullen staan. Tijdens deze beurs krijgen onze studenten dus echt de kans om hun opgedane kennis en vaardigheden in het echte leven toe te passen en hun product, waar ze zo hard aan hebben gewerkt, te verkopen. De ideale leerschool dus”, zegt Marc Beenders.

“Je eigen startup oprichten als student zorgt voor heel veel uitdagingen: in team functioneren, het ondernemen combineren met je studies en het zoeken naar geschikte partners om je product ook echt op de markt te krijgen. Er moet heel wat gebeuren op korte tijd”, zegt Daan Put, student Handelswetenschappen aan UHasselt en CEO van Prolux. “De begeleiding die we krijgen vanuit UHasselt helpt ons als team dan ook heel goed vooruit. We zijn fier om binnenkort Limburg te verdedigen op de nationale Vlajo Small Business Project finale en hopen UHasselt voor het vijfde jaar op rij aan de overwinning te helpen.”

Ondernemend Hasselt
Ook de stad Hasselt is blij met deze allereerste Startup Fair in centrum Hasselt. Schepen van Economie stad Hasselt Rik Dehollogne: “Als ondernemende stad vinden we student-ondernemerschap erg belangrijk. Sinds 2017 stimuleert stad Hasselt samen met de Universiteit Hasselt en de hogescholen ondernemerschap bij studenten via het project Pitch Please. We ontvangen en steunen ook met veel plezier de Startup Fair van UHasselt die voor de eerste maal georganiseerd wordt in onze Hasseltse binnenstad. Door student-ondernemers hun projecten te laten tonen aan het grote publiek kunnen ze hun ondernemerschapstalenten verder ontwikkelen. We zijn ervan overtuigd dat dergelijke initiatieven zorgen voor een nieuwe generatie ambitieuze ondernemers die we ooit definitief mogen verwelkomen in onze stad.”

© Limburg Startup - LSU 2024