Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Groeikapitaal voor Limburgse AI-software
Hyperfox doet investeringsronde van 680.000 euro bij LRM, individuele investeerders en eigen teamleden

De Limburgse start-up Hyperfox, met kantoor op Corda INCubator, heeft een softwareplatform ontwikkeld om heel snel digitale flows te bouwen dankzij hyperautomatisatie. Straffer nog: door integratie van artificiële intelligentie maakt het b2b-webshops zelfs overbodig. Voor de verdere uitbouw van het platform en om de groei de komende jaren te bestendigen, haalt de start-up in totaal 680.000 euro op bij de Limburgse investeringsmaatschappij LRM, individuele investeerders en eigen teamleden.

Het team van Hyperfox
Met zijn softwareplatform vult Hyperfox het gat in de b2b-markt waar de traditionele webshop vaak te kort schiet. Tom Devos, oprichter en CEO van Hyperfox: “Producenten, distributeurs en groothandels werken met professionele klanten, die elk een specifiek contract omtrent productengamma en prijzenpolitiek hanteren. Om dat te vertalen naar een digitaal bestelplatform bovenop het bestaande ERP-systeem is men snel honderdduizenden euro’s kwijt aan maatwerk. Zo kwamen we op het idee van Hyperfox.”

Hyperfox is de gepersonaliseerde laag bovenop ERP, die m.b.v. artificiële intelligentie zoals ChatGPT en chatbots zoveel mogelijk processen tussen een bedrijf en zijn b2b-klanten slim automatiseert. “Zo maken we het volledige bestelproces significant eenvoudiger én correcter. Manuele bestellingen via telefoon of mail worden dus overbodig. Tegelijk zorgt onze software voor transparantie bij de klant over zijn bestelstatus, leidt het tot minder administratieve rompslomp én minder fouten bij de verwerking, en genereert het meer verkoop”, licht Tom Devos toe. “Je hebt dus ook minder back-officemedewerkers nodig dankzij onze ‘foxy AI’.”

Instap serieel tech-ondernemer Bert Baeck in Hyperfox
Het Hyperfox-team is niet aan zijn proefstuk toe. Het komt namelijk voort uit Intago, een Limburgs digitaal agentschap. “Met Intago bouwden we klantenportalen op maat voor b2b-bedrijven, maar na een tijd zagen we steeds dezelfde vragen terugkomen. Zo ontstond het idee voor een nieuw businessmodel. Vervolgens nam ik deel aan het Bryo Scale-up en Investor Readiness traject van VOKA Kamer van Koophandel Limburg, waar ik met gelijkgestemde ondernemers bouwde aan een schaalbaar nieuw businessmodel”, gaat Tom Devos verder. De eindpitch was voor een groep van Limburgse investeerders met o.a. Bert Baeck, serieel tech-ondernemer van o.a. Trendminer en Timeseer.ai. Dat bleek een match made in heaven: Bert Baeck stapte mee in Hyperfox als co-founder. In minder dan een jaar werd ons digitaal agentschap omgevormd naar een SaaS-platform, met een sterk founding team en nieuwe naam. Sinds de oprichting van Hyperfox begin dit jaar wordt er ook een mooie, gestage groei genoteerd. Tom en zijn team staan klaar om de b2b-markt te veroveren.

“Het verhaal van Hyprfox en Tom Devos is het perfecte voorbeeld van een startende onderneming die dankzij de juiste begeleiding de volgende stappen kan zetten in haar groeitraject”, vertelt Ellen Olislagers, directeur eigenaars-ondernemers van Voka – Kamer van Koophandel Limburg. “Met ons Bryo-traject proberen we startende ondernemers de noodzakelijke handvaten aan te reiken om hun bedrijf uit te bouwen en te doen groeien. Via Investor Readiness brachten we Tom in contact met gelijkgestemde ondernemers die worden klaargestoomd om het juiste kapitaal te verwerven voor hun onderneming. Als ondernemersorganisatie is het onze plicht om bedrijven te versterken, en dus zijn we als Voka – KvK Limburg heel fier dat onze trajecten en expertise hebben bijgedragen aan dit succesverhaal. Het is tevens een toonbeeld van de goede werking van het Limburgse ecosysteem waarin wij als begeleider en LRM als investeerder ondernemingen helpen groeien in onze provincie.”

© Limburg Startup - LSU 2024