Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

In Limburg hangt een sterk groeiende startup-vibe. Een vibe die Limburg Startup (LSU), Agropolis, BioVille, C-mine Crib, Corda INCubator, Greenville, IncubaThor en Droneport aangrijpen om beginnende ondernemers de kans te geven om hun innovatieve ideeën uit te werken. Hoe? Met het  Pitch your seat-programma, dat in oktober van start ging.

Via Pitch your seat krijgen recent gestarte ondernemers twee keer per jaar de kans om te solliciteren voor een gratis werkplek in een van de zeven Limburgse incubatoren én een pakket coaching en begeleiding gedurende zes maanden. Ze dienen zich hiervoor kandidaat te stellen en worden na aanvaarding uitgenodigd om te pitchen voor een jury. Wie de selectie haalt, mag deelnemen aan het traject.

We stellen je graag aan Maxim en Michiel voor, founders van Clipido.

Kan je jezelf even voorstellen?
Wij zijn Maxim (22) en Michiel (23) van Clipido. Michiel en Maxim kennen elkaar door samen TEDxUHasselt te organiseren, het eerste en grootste TEDx-event van België. Michiel (computerwetenschapper) was destijds bezig met een ander idee (een e-learning platform voor bedrijven), maar dat idee is later geswitcht naar Clipido. Vanaf dat moment heeft Maxim (handelsingenieur in de beleidsinformatica) zich ook aangesloten bij het team. Sinds kort zit ook Ingo in ons team. Hij is recent afgestudeerd als computerwetenschapper en ondersteunt ons nu als full-stack developer om de tweede versie van ons product sneller op de markt te krijgen.

Wat doet Clipido?
Clipido is een nieuwe oplossing voor marketingafdelingen en communicatiebureaus om gemakkelijker visuele content te beheren. De focus ligt daarbij op gemakkelijker terugvinden en delen van visuele bestanden. Hiervoor gebruiken we onder andere artificiële intelligentie. Aan de hand ver verschillende modules willen wij het werk binnen marketingteams en communicatiebureaus vergemakkelijken. We noemen onszelf de #1 mediahub.

Waar kan de Limburg Startup Community jou mee verder helpen?
Momenteel zijn we bezig met een investeringsronde. LSU kan ons hierbij helpen in ons subsidiedossier en de investering van LRM die gepland staat. Daarnaast is het netwerk ook een groot pluspunt; het is heel leuk om in zo een bruisende omgeving te kunnen werken.

Waarom heb je je ingeschreven voor Pitch Your Seat en hoe valt je deelname mee?
Het valt heel goed mee! We hebben al veel mensen leren kennen en al gebruik gemaakt van diensten van partners zoals Gevers. De coachingsessies zijn ook heel leerrijk. Omdat we nu ook een seat hebben gekregen op de INCubator, zien we mede-startup-founders op een regelmatige basis. Dat is heel nuttig om nieuwe ideeën snel af te toetsen. Er zitten startups die ‘ons traject’ al hebben meegemaakt (bijvoorbeeld eerdere deelname aan imec.istart), waardoor wij ons op voorhand al kunnen informeren of bepaalde beslissingen de juiste gaat zijn.

© Limburg Startup - LSU 2024