Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

2 buur-bedrijven ontwikkelen samen nieuwe toepassing

Icapps en Firewolf, 2 bedrijven die naast elkaar op de Corda Campus zijn gevestigd, hebben de handen in elkaar geslagen voor de ontwikkeling van een innovatief product. Zomerbingel is een educatief spel, dat kleuters en leerlingen van de lagere school tijdens de vakantie kunnen spelen om de leerstof in te oefenen, zelfs in augmented reality.

Icapps werd opgericht in 2009 en bevindt zich sinds 2017 op de Corda Campus (Corda A). Het bedrijf bedenkt, maakt en onderhoudt apps en webplatformen met focus op het gebruiksgemak voor de eindklant. De buren van Firewolf Studios (ook in Corda A gevestigd) maken digitale games en animaties voor ontspannende en educatieve doeleinden.

Tussen de soep en de patatten hebben ze elkaar leren kennen en van het één kwam het ander… Samen hebben ze nu een veelbelovend product ontwikkeld, dat Zomerbingel wordt genoemd. “Het is een app die kleuters en leerlingen van de lagere school kunnen gebruiken om taal, wiskunde, WO en Frans te leren”, aldus de initiatiefnemers. “Het is ideaal om tijdens de zomervakantie de voorbije leerstof te onderhouden en al een beetje vooruit te blikken naar het volgende schooljaar.”

Zomerbingel kan gedownload worden via de Play Store en de App Store.

© Limburg Startup - LSU 2024