Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

2,5 mio kapitaal voor Limburgse Startup van het Jaar: Secury360

Het bedrijf Secury360 uit Zonhoven haalt 2,5 miljoen euro op. Het geld voor de aanbieder van slimme bewakingscamera’s komt van de Limburgse investeerder LRM, Apixa (de ­Leuvense technologiepartner van Secury360) en zes Limburgse privé-­investeerders. De helft van die zes is al aan boord als aandeelhouder of medeoprichter.

Een van hen is de serieonder­nemer Ismaël Ben-Al-Lal, bekend van de energiebedrijven Futech en ­iLumen. Ook ondernemer Peter Croonen, de voorzitter van de voetbalclub KRC Genk, is aandeelhouder van Secury360. De extra middelen dienen voor onderzoek en ontwikkeling en de verdere commerciali­sering in binnen- en buitenland. Secury­360 heeft maar een beperkt aantal werknemers en was in 2022 nog verlieslatend. De omzet maakt het bedrijf niet bekend.

Secury360 werd eind 2023 uit­geroepen tot Limburgse start-up van het jaar. Kort daarvoor had het bedrijf, in 2019 opgericht door Frederick Jacobs, in Stockholm de innovatieprijs gewonnen op de Detektor International Awards voor de beveiligingssector.

Secury360 gooit hoge ogen met zijn product S360-box. Dat systeem met hard- en software maakt van (bestaande) camera-­installaties aan of in gebouwen proactieve toestellen. Met AI kunnen inbrekers sneller ­worden gedetecteerd. Dat vermijdt schade. Het systeem is nauwkeurig: er zijn amper valse meldingen.

Bron: DE TIJD

© Limburg Startup - LSU 2024