Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

4 laureaten voor de Voka Gen Z Award

LinkedUp, Previ Fit, Spencivino en Wijsr zijn de laureaten die op 29 april strijden voor de Jong Voka Gen Z Award 2021. De wedstrijdcoaches en het bestuur van Jong Voka Limburg vinden de businessplannen van deze Limburgse student-ondernemers het meest veelbelovend. De winnaar gaat straks met een hoofdprijs van 25.000 euro aan de haal.

De Jong Voka Gen Z Award is een businesswedstrijd van Jong Voka Limburg voor studenten van Hogeschool PXL en UHasselt. Studenten konden een businessplan indienen en dat verder verfijnen tijdens verschillende workshops. Zo werd er onder meer een ondernemershackathon met Ustart Hasselt georganiseerd om de puntjes op de ‘i’ te zetten en was er een pitchsessie in samenwerking met Junior Consulting.

Uiteindelijk koos het bestuur van Jong Voka Limburg, allemaal ervaren ondernemers, vier finalisten uit 35 ingestuurde businessplannen. De studenten van LinkedUp (digitaal visitekaartje), Previ Fit (ouderenzorg), Spencivino (wine dispenser) en Wijsr (digitale tool voor onderwijs) konden volgens de jury de meest veelbelovende projecten voorleggen.
Jong Voka Limburg zal in april haar netwerk en expertise delen met de vier finalisten. Die krijgen coaching van Jong Voka Limburg-bestuurders en leden van de Raad van Bestuur van Voka – Kamer van Koophandel Limburg.

Op 29 april houden de vier finalisten tot slot een finalepitch, waarna de winnaar gehuldigd wordt tijdens een online awardshow. Vorig jaar won Shampop de Jong Voka Gen Z Award.

Hoofdprijs van 25.000 euro
Dankzij de steun van APK, Cyclis, Groep JAM, Hogeschool PXL, KRC Genk, Trixxo en UHasselt kan de organisatie een veelbelovende hoofdprijs uitreiken. Die bestaat uit 15.000 euro cash en 10.000 euro aan kwalitatieve opleidingen aan de KamerAcademie, het opleidingscentrum van Voka – KvK Limburg.

“Met deze ondersteuning kunnen de winnende studenten alvast een deel van hun businessplan realiseren. De winnaar krijgt financiële steun en kan rekenen op ons uitgebreide netwerk. De vier primussen krijgen sowieso een jaar gratis lidmaatschap bij Jong Voka Limburg., verklaart Stijn Martens, voorzitter van Jong Voka Limburg. “Deze wedstrijd wil dan ook studenten uitdagen en de theorie overstijgen. Al doende wordt je nu eenmaal ondernemer, dat leer je niet alleen op de schoolbanken.”

© Limburg Startup - LSU 2024