Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

4 kandidaten Award Limburgse Jonge Ondernemer 2020 bekend

Vandaag maakt JCI Limburg bekend wie de 4 genomineerden zijn voor de JCI Award Limburgse Jonge Ondernemer. Wint een zonnepanelen-installateur, een specialist autoruiten, een software-bouwer voor laboratoria of een projectontwikkelaar de felbegeerde JCI Award?
Op 29 april ontdekken we wie van deze 4 genomineerden met de JCI Award aan de haal gaat. Dit tijdens een vernieuwde liveshow in C-mine cultuurcentrum in Genk waarbij de pieken en dalen in de weg naar het succes van deze ondernemers worden belicht.

Wie de schoen past, trekke hem aan.
Op de Facebook pagina van JCI Limburg kon je de afgelopen dagen de schoenen bewonderen van 4 kandidaten. Het enige dat je hier uit kon vermoeden is dat er dit jaar 1 vrouw en 3 heren genomineerd zijn. Het mysterie achter de schoenen is opgehelderd. De vier genomineerden zijn bekend.

“De weg naar succes”
Dit jaar kiest JCI Limburg voor het thema van ‘de weg naar succes’. “Deze weg naar succes is zelden een rechte stijgende lijn. Er zitten soms diepe dalen en grote pieken in. Het zijn die momenten waarop de weerbaarheid van de ondernemer en zijn onderneming worden gestretcht. Die boeiende en leerrijke ervaringen willen we dit jaar extra in de kijker zetten” aldus Roel Timmermans, voorzitter van de JCI Award.
Liesbeth Lemmens, Jury Voorzitter: “Met deze Award willen we ‘good practices’ van ondernemerschap in de verf zetten. De genomineerden zijn jonge ondernemers die een voorbeeld zijn van durf en doorzettingsvermogen. Dat ze een bron van inspiratie zijn, bewijzen winnaars van voorgaande edities, zoals Stijn Bijnens, Nadia Jansen, Sven Martens, …”

De winnaar van vorig jaar, Filip Timmermans van het bedrijf Skilpod, verwelkomde afgelopen week de 4 genomineerden op zijn bedrijf. “Ik kan de 4 genomineerden garanderen dat het hele traject dat JCI aanbiedt een zeer leerrijke beleving is. Je moet stilstaan bij wat je gedaan hebt en vooruitkijken naar de nabije en verre toekomst. Dat dit door een sterke jury wordt beoordeeld en tevens de nodige media-aandacht krijgt, maakt het voor mij zo een unieke ervaring en een Award die bijgevolg een centrale plaats heeft gekregen in ons bedrijf.”

Hoe verloopt de procedure
Via 3 Limburgse JCI-afdelingen en een netwerk aan partners verzamelt JCI Limburg een reeks kandidaten voor de Award. Van deze longlist weerhoudt de award-organisatie vier genomineerden.
Deze vier genomineerden worden voorgelegd aan een vakjury bestaande uit beroepsorganisaties, kennisinstellingen en oud-winnaars. De jury beoordeelt de kandidaten op basis van een hele reeks criteria waaronder tewerkstelling, personeelsbeleid, innovatie, creativiteit, communicatie, groei, visie, … Ook belangrijk voor de jurering zijn de 4 pijlers van JCI International: individu, internationalisme, gemeenschap en business.
Op basis van al deze criteria selecteert de jury elk jaar één laureaat die zichzelf gedurende één jaar de JCI Limburgse Jonge Ondernemer van het jaar mag noemen. Bovendien wordt deze kandidaat meet opgenomen als Limburgse inzending voor de Award Vlaamse Jonge Ondernemer.

Op 29 april 2020 wordt tijdens een eindshow in C-mine cultuurcentrum in Genk de winnaar gekozen uit deze vier genomineerden:

Ismaël Ben-Al-Lal
Futech: installeren en optimaliseren van zonnepanelen installaties. – www.futech.be

Charline Leroi
Autoglass Clinic: herstelt en vervangt autoruiten. – www.autoglassclinic.be

Wouter Uten
UgenTec: bouwt software-oplossingen voor DNA-analyses binnen laboratoria – www.ugentec.com

Amaury Verelst
Verelst & Gilen: Projectontwikkeling – Vastgoed – www.verelstgilen.be

 

© Limburg Startup - LSU 2024