Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

4,2 miljoen euro vers geld voor Deltaray uit GreenVille
Baanbrekende technologie voor kwaliteitscontrole kent vliegende start in 2022

Deltaray, een spin-off van imec en de Universiteit Antwerpen, haalt bij investeringsfonds Industrya, bestaande investeerder LRM en enkele privé-investeerders 4,2 miljoen euro op voor de verdere uitbouw van zijn innovatieve tool voor de 3D-kwaliteitscontrole van producten. De wereldwijd gepatenteerde technologie van Deltaray laat toe om voorwerpen met x-ray te scannen en die scans aan de hand van Artifical Intelligence (AI) in 3D te analyseren en inspecteren. Zo kan de interne kwaliteit van elk product op een niet-destructieve manier gecontroleerd worden in de productielijn en -snelheid. Deltaray speelt met die innovatie volop in op de industrie 4.0-trend.

Deltaray is een spin-off van imec-Vision Lab, een imec-laboratorium aan de Universiteit Antwerpen. Dat researchlabo ontwikkelt vernieuwende imaging-technologieën, zoals bijvoorbeeld medische en industriële x-ray Computed Tomography (x-ray CT).
Het verse kapitaal brengt de totale investeringsteller voor Deltaray op 5,7 miljoen euro. Het bedrijf zal het geld aanwenden om de 3D Accelerated x-ray-technologie (3DAX) verder te ontwikkelen, voor de wereldwijde lancering van volautomatische x-ray-inspectiemachines en de 3DAX imaging kits. Die laatste laten machinebouwers en automatiebedrijven toe om de Deltaray-technologie te integreren in hun eigen automatie en in productieoplossingen voor hun klanten.

Gepatenteerde technologie
“X-ray wordt vandaag al ingezet voor steekproefgewijze kwaliteitscontroles,” zegt CEO en co-founder Dirk Hamelinck, “maar wat Deltaray zo uniek maakt, is de snelheid waarmee onze technologie dat kan. Die is immers honderd keer sneller dan de huidige alternatieven. We scannen letterlijk élk product volautomatisch op de productievloer aan de normale productiesnelheid. Op die manier worden onverwachte fouten onmiddellijk zichtbaar.”
Deltaray is gevestigd op de Greenville-site in Houthalen-Helchteren, een incubator van LRM, en heeft een wereldwijde, exclusieve licentie op de technologie voor toepassingen in de industriële inspectie. Dit type kwaliteitscontrole is dankzij de Zero Defects-policy vooral interessant voor bedrijven in de automotive sector, de medische industrie en de maakindustrie omdat de complexiteit van de geproduceerde onderdelen in die sectoren om een doorgedreven kwaliteitscontrole van élk voorwerp vraagt.

Lancering 2022: 3DAX imaging kit

De toestellen die vandaag gebruikt worden voor visuele kwaliteitscontrole inspecteren alleen de buitenkant en geven geen informatie over niet-zichtbare onderdelen. X-ray-CT scans kunnen dat wel. Omdat er een grote hoeveelheid beelden verwerkt moet worden, is die methode veel trager. Deltaray scant niet-invasief en levert 3D defect-analyses typisch honderd keer sneller dan CT. Het bedrijf biedt zijn klanten vandaag al volautomatische inspectiesystemen als totaaloplossing en introduceert binnenkort ook zijn nieuwe 3DAX imaging kitoplossing als een baanbrekende inspectietechniek voor machinebouwers en industriële automatie spelers. De 3DAX imaging kit is vanaf september 2022 in Europa beschikbaar en wordt eind 2022 wereldwijd gelanceerd.

Industrie 4.0 – Tom Aerts, Head of Investments LRM
“LRM zoekt als investeringsmaatschappij al een aantal jaren actief naar innovatieve bedrijven. De intelligente technologie van Deltaray verlegt alle bestaande grenzen en speelt perfect in op de trend van industrie 4.0, waarbij flexibele, geconnecteerde en datagedreven productie de norm wordt en data en controle steeds belangrijker worden. In combinatie met het ervaren managementteam, de strakke link met de kennisinstellingen Imec en Universiteit Antwerpen en het vertrouwen van Industrya, geloven we heel erg in de verdere groei van Deltaray.”

Alexandre Braconnier, CIO Industrya
“We waren onder de indruk van de oplossingen die Deltaray heeft ontwikkeld voor de verbetering en digitalisering van kwaliteitscontrole in productieomgevingen. Deltaray werd gevoed door een krachtig ecosysteem in Limburg en is nu klaar voor de wereld. Samen met het management en alle mede-investeerders kijkt Industrya ernaar uit om de internationale ontwikkeling van Deltaray te ondersteunen.”

 

© Limburg Startup - LSU 2024