Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Cosmic Aerospace haalt $4,5 miljoen op voor de ontwikkeling van revolutionaire elektrische vliegtuigen

Cosmic Aerospace, een startup gespecialiseerd in elektrische vliegtuigen, haalt $4,5 miljoen aan zaaikapitaal op om zijn unieke technologie voor voertuigen die vluchten van 1.000 km kunnen maken, verder te ontwikkelen. Cosmic Aerospace is bewoner van DronePort in Sint-Truiden.

Cosmic Aerospace, een Amerikaans-Europese startup die zich richt op elektrische vliegtuigen, heeft aangekondigd $4,5 miljoen te hebben opgehaald in een seed-financieringsronde. Het kapitaal is bedoeld om het bedrijf verder te helpen met de ontwikkeling van zijn technologieën die een nieuw tijdperk inluiden in het aanbod van elektrische vliegtuigen – voertuigen die vluchten tot 1000 kilometer kunnen maken. De startkapitaalronde van 4,5 miljoen dollar van Cosmic werd geleid door Pale blue dot, met deelname van Aera VC, Visionaries Club Tomorrow, Fifty Years, Possible Ventures, Syndicate One, Course Corrected, Understorey Capital en Samurai Incubate.

In tegenstelling tot andere elektrische vliegtuigen die momenteel op de markt zijn en die vertrouwen op toekomstige verbeteringen in batterijtechnologieën om hun bereik te vergroten, onderscheidt Cosmic zich door zijn focus op betere engineering van de romp en het aandrijfsysteem.

Met de ontwikkeling van een elektrisch aangedreven vluchtvoertuig dat tot 1000 kilometer hoog kan blijven, een wereldprimeur volgens het bedrijf, legt Cosmic de realiteit van het dumpen van fossiele brandstoffen als het gaat om vliegen op tafel.

Om deze prestatie in perspectief te plaatsen: het huidige aanbod van Lilium heeft een bereik van iets meer dan 250 kilometer, inclusief servicebereik en reserves.

Onder leiding van Christopher Chahine, een vooraanstaand onderzoeks- en ontwikkelingsingenieur en arts afkomstig van het von Karman Instituut voor Stromingsdynamica en de Universiteit van Oxford, ligt de basis van Cosmic Aerospace in Chahine’s ongeduld met de snelheid van ontwikkeling als het gaat om duurzame luchtvaart.

“Ik had het gevoel dat, ondanks de wetenschap dat luchtvaartemissies een urgent en groeiend probleem waren, de industrie terugschrok voor het nemen van de gedurfde stappen die nodig zijn om oplossingen te onderzoeken die zowel commercieel haalbaar zijn als in staat zijn om in de nabije toekomst impact te hebben.”

Naast Chahine’s leiderschap, bestaat het Cosmic team ook uit CTO Marshall Gusman, die een schat aan ervaring in vliegtuig- en raketontwikkeling meebrengt van NASA, Kittyhawk en Boom Supersonic, en veteraan in vliegtuigontwikkeling en voormalig medeoprichter en CTO van Boom Supersonic, Joe Wilding.

© Limburg Startup - LSU 2024