Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

50K voor startup Act&Sorb

?Startup?Act&Sorb, gevestigd in de cleantech incubator GreenVille in Houthalen heeft 50K opgehaald van het Europese H2020 SME-instrument. Het bedrijf werkt aan een innovatieve toepassing om MDF te recycleren. Uit meer dan 220 inzendingen werd Act&Sorb weerhouden en beloond met een subsidie van ?50K. De weg naar een volgende call waarbij tot ?2,5 mio kan opgehaald worden ligt hiermee open.

Hout wordt gebruikt voor allerhande toepassingen.? De vraag naar hout en houtproducten neemt de laatste jaren aanzienlijk toe. Men verwacht zelfs dat de vraag naar hout zal verdrievoudigen tegen 2050. Er is dus nood aan nieuwe upcycling strategie?n om te voldoen aan de vraag waarbij het langzaam groeiende hout zo lang mogelijk gebruikt kan worden.

Kenny Vanreppelen, Managing Director:

Kenny Vanreppelen

We hebben als eerste ter wereld een upcycling strategie en proces ontwikkeld voor MDF-afval. Met onze technologie wordt er een product gemaakt dat gebruikt kan worden als adsorbens voor het zuiveren van chemicali?n, water, voedsel, enz. in combinatie met de productie van hernieuwbare energie. Dit is een win-win situatie. MDF is een prachtig product met talloze toepassingen. Met ons proces verlengen we de levensduur van het oorspronkelijk gerooide hout.

 

© Limburg Startup - LSU 2024