Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

AiroCollect helpt Cralux met de digitalisatie van haar opmetingen

 Sinds kort hebben airoCollect en Cralux, een firma gespecialiseerd in dakwerken & gevelisolatie, een samenwerking aangegaan voor de digitalisatie van de opmetingen op de werf.

Met een drone trekken de bouwadviseurs foto’s van de woning die door airoCollect automatisch tot een 3D-model verwerkt worden. In dit model kunnen de bouwadviseurs dan onmiddellijk de dak- en geveloppervlaktes, goten, nokken… zeer nauwkeurig opmeten.

“Het voordeel van op deze manier te werken is dat je digitaal en objectief bezig bent.” zegt Jan Leyssens van AiroCollect. “Het gaat sneller en je vermijdt vergissingen bij de opmeting. Je kan nadien ook altijd terug gaan kijken naar de scan. Bijvoorbeeld om de uitvoering van de werken beter te plannen.”

“We hebben 10 DJI MINI 3 drones aangeschaft voor onze bouwadviseurs zegt SaxCavazzon van Cralux. “Deze drones zijn lichter dan 250gr en mogen daarom veilig gebruikt worden in bebouwde omgeving. We houden ook rekening met de privacy van de klanten – tijdens een dakscan worden er geen mensen herkenbaar in beeld gebracht.” Met deze technologie kan Cralux hun klanten een betere service geven en een vlotte oplevering bieden.

Over airoCollect
AiroCollect is een cloud software waarmee dakwerkers en andere professionals hun projecten digitaal kunnen opmeten aan de hand van dronebeelden. Met een kleine drone scannen ze een terrein waarna airoCollect een digitaal 3D model maakt. In dit 3D model kan iedereen eenvoudig oppervlaktes, afstanden, volumes… snel meten. Dit model kan ook geëxporteerd worden voor gebruik in 3D-ontwerpsoftware.

AiroCollect is ontwikkeld door Airobot, dat gevestigd is op DronePort te Sint-Truiden. Wil je meer weten ? Check dan www.airocollect.com of bezoek ons op stand 125 op de Belgian Roof Days (20 oktober – Brussel)

© Limburg Startup - LSU 2024