Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

De wereldwijde fabrikant van medische hulpmiddelen Cook Medical is een partnerschap aangegaan met Bedal International, een LRM-portfoliobedrijf dat gespecialiseerd is in catheter-fixatieapparaten. De apparaten worden op de markt gebracht onder het merk FlexGRIP® en zijn een aanvulling op het uitgebreide gamma van percutane drainageproducten van Cook om het comfort en de ervaring van de patiënt tijdens de behandeling te verbeteren.

Als gevolg van de samenwerking zijn FlexGRIP catheter-fixatieapparaten nu beschikbaar voor Cook-klanten in Europa, Canada en de Verenigde Staten. Het gebruik van dit apparaat helpt het risico op verplaatsing, infectie en knikken van de katheter te verminderen. De gepatenteerde luchtkussentechnologie van Bedal zorgt voor een zeer veilige fixatie van de katheter, naast comfort en gebruiksgemak, en geeft de patiënt meer bewegingsvrijheid.Alexander Van Damme, CEO van Bedal International, is enthousiast over de samenwerking: “We zijn verheugd om met Cook Medical samen te werken om het FlexGRIP catheter-fixatieapparaat wereldwijd beschikbaar te maken. Deze samenwerking getuigt van expertise, innovatie en toewijding aan het bevorderen van medische oplossingen.”

“Wanneer patiënten behandeld worden met Cook katheters, denken we aan de hele ervaring van de patiënt. Dat betekent niet alleen het resultaat, maar ook dat we nadenken over hoe comfortabel de patiënt zich voelt tijdens de behandeling”, aldus Remco Van der Meel, directeur productbeheer voor Cook’s Interventional specialty.

“Het FlexGRIP-apparaat vormt de perfecte aanvulling op het uitgebreide portfolio van percutane drainageproducten van Cook. Dit goed ontworpen en veilige fixatieapparaat zal bijdragen aan betere resultaten en de ervaring van de patiënt verbeteren. We zijn dus erg blij dat dit product als optie beschikbaar is voor alle Cook-klanten die onze percutane drainageproducten gebruiken.”

Over Bedal
Bedal International, een dynamische scale-up in de medische hulpmiddelenindustrie, richt zich op gespecialiseerde oplossingen voor de fixatie van katheters. De FlexGRIP®-producten stellen de gezondheid van de patiënt en het gemak van de zorgverlener voorop. Toegewijd aan innovatie streeft Bedal International ernaar de algehele kwaliteit van patiëntenzorg te verbeteren.

Bedal is gevestigd op de Health & Care incubator Bioville te Diepenbeek en is een portfoliobedrijf van LRM.
© Limburg Startup - LSU 2024