Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Epihunter, het bedrijf uit Hasselt dat technologie heeft ontwikkeld om epileptische aanvallen te detecteren, heeft 200.000 dollar ontvangen van een Amerikaanse stichting. Het geld moet gebruikt worden om het algoritme van Epihunter dichter bij de patiënten te brengen.

De oplossing van Epihunter bestaat uit een smartphone-app met een kunstmatig, intelligent algoritme dat aanvallen van epilepsie kan detecteren. Vindt er een aanval plaats, wordt dit automatisch gesignaleerd aan de omgeving, opgeslagen in een historisch overzicht en kunnen ze eveneens automatisch gefilmd worden. Artsen kunnen op basis daarvan een betere behandeling voorstellen.

De Amerikaanse Epilepsy Foundation heeft als doel om de ontwikkeling van nieuwe therapieën en diagnostische apparaten te versnellen, zodat mensen met epilepsie sneller en beter kunnen geholpen worden. “We zijn erg hoopvol dat de innovatieve oplossing van Epihunter mensen met aanvallen zal helpen om een betere controle te verkrijgen”, zegt Sonya Dumanis, Senior Director of Innovation van Epilepsy Foundation. “Onze steun ​​zal hun oplossing een stap dichter bij onze epilepsie-gemeenschap brengen.”

“Met deze extra middelen hopen we nieuwe algoritmen te ontwikkelen”, zegt dr. Dirk Loeckx van Epihunter. “Zo kunnen we het dagelijkse leven van alle 65 miljoen mensen met epilepsie wereldwijd verbeteren.”

© Limburg Startup - LSU 2024