Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Arkite haalt 1,5 miljoen euro op om internationaal te groeien       
Limburgs technologiebedrijf wil haar Human Interface Mate uitrollen in Europa en Azië

Het technologiebedrijf Arkite, actief in augmented reality technologie die operatoren in productiebedrijven helpt foutloos te werken, haalt in een nieuwe kapitaalronde 1,5 miljoen euro op bij LRM, de Limburgse Investeringsmaatschappij. Bestaande aandeelhouders, waaronder Capricorn Venture Partners en Johan Smeyers, CEO van Arkite, sloten zich ook bij de kapitaalsronde aan. Het jonge bedrijf wil met het opgehaalde kapitaal het team stevig laten groeien en uitbreiden naar de Europese en Aziatische markt.

Arkite, met zijn hoofdkantoor op C-Mine Crib in Genk, ontwikkelt en verkoopt de Human Interface Mate (HIM), een augmented reality-technologie die productieoperatoren assisteert. De HIM-technologie maakt gebruik van een 3D-sensor en een projector om de operator in zijn werkgebied te informeren en te begeleiden tijdens het productieproces. Naast deze begeleiding worden de processtappen die de operator uitvoert ook gevalideerd. “Dankzij de HIM kan een werknemer in een maakbedrijf complexe handelingen uitvoeren met evenveel zekerheid als die van een robot. De komende periode willen we gebruiken om deze interface nog te verbeteren en er nieuwe functies aan toe te voegen”, zegt Johan Smeyers, de CEO van Arkite.

Europa en Azië
De nieuwe kapitaalronde gebeurde onder leiding van LRM, de Limburgse Investeringsmaatschappij. . Bestaande aandeelhouders, waaronder Capricorn Venture Partners en Johan Smeyers, CEO van Arkite, sloten zich ook bij de kapitaalsronde aan. “In de competitieve sector van Augmented Reality en Industry 4.0 onderscheidt Arkite zich door een sterk commercieel product op de markt te hebben dat reeds wordt gebruikt door een aantal vooraanstaande klanten in de maakindustrie. We zijn verheugd om de verdere groei van het bedrijf te ondersteunen “, zegt Tom Aerts, Hoofd van Smart Services & Manufacturing van LRM.

Met het verse kapitaal wil Arkite haar internationale groei versnellen. “Arkite heeft klanten in België, Nederland, Frankrijk, Italië, Duitsland en China”, zegt Johan Smeyers. ‘”We kunnen rekenen op een verreikende interesse van bedrijven uit Europa en Azië. Om de vragen van deze klanten te beantwoorden, kunnen we de extra financiële middelen goed gebruiken.”

Sinds de lancering in mei 2016 is de HIM, Human Interface Mate, toegepast bij heel wat klanten uit verschillende sectoren zoals de automobiel- en telecomsector, maar ook de farma-industrie. Arkite breidt ook zijn partnernetwerk uit en heeft onder andere overeenkomsten lopen met SAP, Merino en VAR’s en systeemintegrators.

Industry 4.0
LRM en Capricorn Venture Partners zien een mooie toekomst voor Arkite. “Het bedrijf heeft een innovatief product op de markt gebracht. Met de uitbreiding van haar verkoopnetwerk kan het een belangrijke Industry 4.0-speler worden “, zegt Marc Lambrechts, Senior Investment Manager bij Capricorn Venture Partners. Het team van Arkite, met het hoofdkantoor in C-mine Crib in Genk, groeit in 2020 van 20 tot 30 mensen.

 

© Limburg Startup - LSU 2024