Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Arkite uit C-mine Crib en Bewel gaan samenwerken

Bewel, het maatwerkbedrijf dat duizenden werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt tewerkstelt, gaat technologie inschakelen om het personeel te assisteren. Zo wordt het takenpakket van de werknemers makkelijker behapbaar en zal de foutenlast kunnen verminderd worden.

De gekende scale-up Arkite uit C-mine Crib maakt technologie om mensen in een productie-omgeving gericht bij te staan. Het idee om met sensoren, robots, scanners en andere apparatuur het takenpakket van productiemedewerkers te verlichten en de efficiëntie te verhogen, wordt nu ook doorgetrokken naar het alternatieve arbeidscircuit. Maatwerkbedrijf Bewel heeft een project opgestart waarbij de elektrische onderdelen die voor assemblage binnenkomen in de vestiging van Heusden-Zolder, met behulp van technologie beter kunnen gesorteerd, gecontroleerd en verdeeld worden ter voorbereiding van het productieproces. Met de hulpmiddelen worden deze taken toegankelijker voor de maatwerkers. Bovendien zal de performantie verhogen en de foutgevoeligheid verlagen.

Het project kreeg de naam Sesam mee, en wordt uitgevoerd in samenwerking met instanties als Azumuta, Logflow en Flanders Make. De financiering gebeurt door de Europese Unie. “De middelen laten ons toe om verder te investeren in innovatie en digitalisering”, aldus Johan Bongaerts, algemeen directeur van Bewel. Het is de bedoeling om na een positieve evaluatie, de methodiek door te trekken naar andere vestigingen en operaties van het maatwerkbedrijf.

Bron: MIL 25.04.2022

© Limburg Startup - LSU 2024