Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Arkite uit C-mine Crib sluit grote internationale samenwerking

Het Genkse groeibedrijf Arkite heeft een veelbelovende samenwerking afgesloten met het Franse Bosch Rexroth. Meer concreet gaat de multinational de technologie van Arkite (die ervoor zorgt dat operatoren in productielijnen minder fouten maken) integreren in zijn aanbod. Zo kan de Genkse innovatie indirect zijn weg vinden naar de Franse, en zelfs naar de wereldmarkt.

Bosch Rexroth ondersteunt ondernemingen uit de maakindustrie bij hun technologische uitdagingen. Manuele werkplekken aan de assemblagelijnen worden ingericht en uitgerust om de productiviteit en de efficiëntie te verhogen. Als onderdeel van de oplossing zal Bosch Rexroth voortaan de Human Interface Mate van Arkite integreren. Het gaat om een vaak gelauwerd product, dat op basis van augmented reality-software, de operatoren bijstaat in de uitvoering van zijn taken. Op die manier zal de menselijke foutenlast verminderen, en zowel de veiligheid als de productiviteit verhogen.

“Het is een uitbreiding van de productportfolio die Bosch Rexroth biedt”, zegt Johan Smeyers, CEO van Arkite. “Ze vervolledigen hun aanbod om Industrie 4.0 te introduceren bij hun klanten. Ons product helpt hen om de werkplekken ergonomisch te maken, ze te integreren in de rest van de productieketen en ze te digitaliseren. Voor Arkite is dit een belangrijke mijlpaal in de uitbreiding van onze aanwezigheid op de Franse markt.”

Bron: Made in Limburg 09.02.2022

© Limburg Startup - LSU 2024