Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Belgische MobieTrain geselecteerd voor internationaal acceleratorprogramma in Zürich

 

Het Genkse microlearning-bedrijf MobieTrain is geselecteerd voor Kickstart, een internationaal acceleratorprogramma in Zürich. MobieTrain gaat er vandaag van start in de EdTech-categorie (education technology), en zal er zes weken lang contacten leggen met andere startups, grote organisaties, steden en universiteiten. Kickstart Accelerator wil dankzij betere samenwerking technologische innovatie versnellen, zowel lokaal als internationaal. Daartoe brengt de organisatie 48 start-ups uit 17 landen en verschillende grote Zwitserse organisaties bijeen.

Na een eerste planningsessie zullen alle deelnemers vanaf vandaag zes weken lang wonen en werken in Zürich met als doel nieuwe pilootprojecten of partnerships te starten. Ze kunnen rekenen op coaches, experts en investeerders uit het Zwitserse innovatie-ecosysteem.

“Dit is voor ons een uitgelezen kans om onze app internationaal op de kaart te zetten en nieuwe contacten te leggen met de fine-fleur uit onze branche. Door met topmanagers van onder meer AXA, Coop, Crédit Suisse en Swisscom te brainstormen willen we nieuwe ideeën opdoen om onze app verder te verfijnen en slimmer en sterker de internationale markt op te gaan. Op Kickstart ligt de nadruk op het snel vinden van zakelijke opportuniteiten”, zegt Guy Van Neck, CEO van MobieTrain.

Twee Belgen

MobieTrain en het Brusselse zoutbedrijf Posidonia zijn de enige Belgische deelnemers aan Kickstart. Er zijn in totaal zes categorieën: cyberbeveiliging, food & retail tech, fintech, edtech, healthtech en smart cities. MobieTrain neemt met zeven andere start-ups uit Denemarken, Finland, Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland deel aan het EdTech & Learning programma.

“We zijn verheugd om MobieTrain te mogen verwelkomen dit jaar. MobieTrain vereenvoudigt de continue opleiding van medewerkers, verhoogt de betrokkenheid van burgers en maakt de leerervaring van studenten rijker. We zien veel potentieel in kennisoptimalisatie via mobile en microlearning. Door goed samen te werken met onze partners denken we dat MobieTrain die toepassingsgebieden verder kan ontwikkelen”, zegt Tim Lehmann, Kickstart EdTech & Learning Vertical Lead.
Een foto van Guy Van Neck vindt u hier.

© Limburg Startup - LSU 2024