Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Beursgenoteerd softwarebedrijf neemt intrek op Corda Campus
Trendminer  gaat op in het Duitse Software AG

Corda Campus verwelkomt de Duitse IT-reus, Software AG, op de Hasseltse technologiecampus. De beursgenoteerde softwarefirma met een omzet van 879 miljoen euro, neemt Trendminer, een technologieparel van Belgische bodem, volledig over. Het Duitse Software AG werkt al een tijdje aan overnames om haar divisie die zich met de digitalisering van industriële processen bezighoudt uit te bouwen en neemt nu ook haar intrek op de Hasseltse hotspot. Hiermee wordt Corda Campus ook internationaal op de kaart gezet.

Trendminer startte op Corda Campus en groeide in zes jaar door van start-up naar succesvolle scale-up. ‘Trendminer is een schoolvoorbeeld van een bedrijf dat opgestart is op onze campus en doorgroeide tot een succesvolle scale-up. Het geeft een duidelijk signaal aan onze community dat het geen utopie is om je bedrijf te starten op Corda Campus en vervolgens door te groeien op de internationale markt. Met een hoofdkantoor op onze campus en kantoren in Houston, New York en Darmstadt zet het meteen de toon voor andere bedrijven op de campus.  We zijn erg trots op Bert Baeck en het voltallige team van Trendminer’, zegt Raf Degens, algemeen directeur Corda Campus.

Met het oog op een internationale toekomst en een relevante positie in de markt, is een overname een slimme zet, zegt ook Stijn Bijnens, CEO van LRM. ‘Om relevant te blijven in een snelgroeiende markt is een overname van Trendminer de juiste stap. Door op te gaan in een groot, beursgenoteerd bedrijf, besparen ze tijd en nemen ze een stevige voorsprong op copycats die als paddenstoelen uit de grond schieten’, aldus Stijn Bijnens. LRM, de Limburgse Investeringsmaatschappij, is al van bij het begin de grootste aandeelhouder.

© Limburg Startup - LSU 2024