Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Experten-netwerk Novum+ zet schouders onder uitbouw blockchain & AI-platform

Bioville, de bio-incubator gelegen op de universitaire campus in Diepenbeek, brengt verschillende partners in de zorgsector samen om verder te bouwen aan de digitale gezondheidszorg. Dat gebeurt binnen haar gloednieuwe Digital Health verdieping die haar deuren opent voor het grote publiek in voorjaar 2020. Een eerste concrete toepassing betreft de ontwikkeling van een platform dat zorgbedrijven en instellingen laat experimenteren met de mogelijkheden van blockchain en artificiële intelligentie in hun dagelijkse werking. Dit is cruciaal voor de digitalisering in de zorgsector. Bioville stelt daarom het experten-netwerk Novum+ aan om dit project samen verder uit te bouwen.

Één van die concrete acties van de nieuwe Digital Health focus van Bioville is de ontwikkeling van een platform dat zorgbedrijven en instellingen laat experimenteren met de mogelijkheden van blockchain en artificiële intelligentie in de zorgsector. De Limburgse Investeringsmaatschappij, LRM, de Hogeschool PXL en Bioville zetten hun schouders onder dit project met steun van het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Bioville stelt nu Novum+ aan om dit project mee te ondersteunen. De expertenorganisatie zet sterk in op co-creatie en heeft met een netwerk van 17 zelfstandige en complementaire experts heel wat kennis die ze kunnen inzetten in de verschillende domeinen.

Expertise in verschillende domeinen
Er komt heel wat kijken bij een project van deze omvang: er is inzicht en ervaring in de IT-markt nodig én expertise in het zorglandschap. Maar ook wat betreft subsidieregelgeving, financiële opvolging en projectmanagement moet je heel wat kennis in huis hebben. Net om die reden werd er niet voor één partner gekozen, maar voor een netwerk van experten.

Het netwerk van Novum+ heeft reeds heel wat ervaring met health & care projecten en zal deze ook gebruiken om bruggen te slaan tussen de verschillende partijen. “We geloven rotsvast in een sharing economy en durven ook buiten ons kernnetwerk te kijken naar betrouwbare partners. We zijn gepokt en gemazeld in de health & care-sector, waardoor onze projecten onderling steeds wel ergens raakvlakken tonen. Daar kan je heel veel samenwerking en voordeel uit halen. Daarnaast willen we de stakeholders binnen die sector zo veel mogelijk betrekken”, zegt Geert Alders, co-oprichter Novum+.

Bioville
De Digital Health ruimte moet vanaf 2020 een verzamelplaats worden voor initiatieven in de gezondheidszorg. De ruimte heeft een unieke infrastructuur en zal terug te vinden zijn op de eerste verdieping in Bioville. Met de focus op e-Health, een opleidings- en exporuimte, clean rooms, demozones, break out- en kantoorruimtes is het de ideale plaats om bedrijven, zorgcentra en onderzoeksinstellingen samen rond de tafel te krijgen. “Met deze Digital Health ruimte krijgen de verschillende stakeholders een plaats waar ze fysiekkunnen samenkomen, werken, experimenteren en de theorie kunnen testen in de praktijk. Met de aanstelling van Novum+ hebben we een zeer concrete stap gezet in de verder ontwikkeling van de distributed ledger’, zegt Katleen Vandersmissen, Head of Health & Care bij LRM. “ Vanuit LRM geloven we sterk in de digitalisering van de zorgsector. Met de ondersteuning van Novum+ kunnen we linken beginnen leggen en écht van start gaan.”

 

 

 

© Limburg Startup - LSU 2024