Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

BookWidgets kent groei van 150 procent in 2020
Digitaal leerplatform op nationale én internationale kaart

BookWidgets, het unieke, digitale leerplatform voor leerkrachten en leerlingen in het basisonderwijs en het secundair onderwijs, kende in de eerste negen maanden van 2020 een groei van maar liefst 150 procent. De Limburgse start-up ziet de coronacrisis en de lockdown in het tweede kwartaal als katalysator. BookWidgets bood nieuwe gebruikers tijdens de lockdown een gratis proefperiode tot het einde van het schooljaar en zag de testaccounts in september massaal converteren naar betalende gebruikers. Of hoe de coronacrisis voor ondernemers soms ook positief kan uitdraaien.

Exponentiële groei
“BookWidgets kende een jaarlijkse groei van zo’n 20 tot 30 procent”, zegt Bart Buckinx, oprichter en CEO van BookWidgets. “Toen scholen over de hele wereld in maart heel plots de deuren sloten omwille van de globale coronacrisis, hebben we snel gereageerd en het platform gratis aangeboden tot het einde van het schooljaar. Dat heeft ons geen windeieren gelegd. Scholen gingen actief op zoek naar alternatieve en digitale manieren om de lessen te laten plaatsvinden en vonden de weg naar ons. We zien scholen in België, maar ook in bijvoorbeeld Kroatië, Spanje, Portugal en de VS nu converteren naar betalende accounts.”

Tijdens de eerste week van de lockdown in maart werden dagelijks 300.000 BookWidgets-oefeningen gemaakt, tegen eind mei maar liefst 750.000. Vóór de coronacrisis waren dat er op drukke dagen 85.000. 80 procent daarvan zijn internationale gebruikers.

Technologie in de klas
Met BookWidgets stellen leerkrachten niet alleen een reeks interactieve oefeningen en toetsen samen, ook het verbeteren gaat veel sneller. De overdracht van kennis verloopt plots een stuk interactiever en leerkrachten integreren op een efficiënte manier technologie in hun lessen. Voor de coronacrisis organiseerde BookWidgets jaarlijkse workshops in scholen, maar nu gingen scholen zelf op zoek naar alternatieve en digitale manieren om de lessen te laten plaatsvinden. Opleidingen voor leerkrachten gebeuren nu aan de hand van online tutorials en webinars.

De tool is compatibel met smartphones, tablets en computers en is perfect te combineren met andere veelgebruikte platformen zoals bijvoorbeeld SmartSchool, Microsoft Teams, Google Classroom en Moodle. Er lopen ook heel wat succesvolle partnerships met aanbieders van andere digitale tools.

“BookWidgets is een mooi voorbeeld van een innovatieve start-up met een grote maatschappelijke impact”, zegt Gunter Plevoets, Head of Corporate Lending bij de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM. “Het bedrijf ziet verdere groeikansen en plant om in 2021 extra mensen aan te trekken. We zijn blij om zo’n toekomstgerichte start-up met een KlimOp-lening te kunnen ondersteunen.”

BookWidgets zal zich de komende maanden toeleggen op het finetunen van de software en het aanbieden van lidmaatschappen op maat van elke school.

© Limburg Startup - LSU 2024