Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

 

Pitch your seat voor het LRM-incubatorennetwerk

Met het Pitch your seat-programma lanceren de zeven Limburgse incubatoren een oproep om nieuwe startups aan te trekken. In Limburg hangt een sterk groeiende startup-vibe en die willen Limburg Startup, Agropolis, BioVille, C-mine Crib, Corda INCubator, Greenville, IncubaThor en DronePort aangrijpen om ondernemers die recent gestart zijn een kans te geven hun innovatieve idee verder uit te werken. Startups kunnen zich tot en met 15 januari 2023 kandidaat stellen en komen dan terecht in dé startupcommunity, waar een leger aan experts voor ze klaarstaat met advies en coaching.

De startup vibe in Limburg is sterk voelbaar. Het aantal startups stijgt fors en vanuit alle hoeken van het land komen ze kijken naar en leren van onze startupcommunity in de verschillende incubatoren. Limburg telt vandaag zeven thematische hotspots waar innovatieve groeibedrijven bouwen aan hun verhaal: Agropolis is er voor agro-techbedrijven, BioVille voor health-techbedrijven, C-mine Crib voor alle creatieve ondernemers, Corda INCubator voor innovatieve techbedrijven, DronePort focust op de dronesector, Greenville op cleantech en IncubaThor op de slimme maakindustrie en innovatieve energie.

Samen met LSU (Limburg Startup) lanceren de zeven incubatoren een oproep om nieuwe startups aan te trekken. Via het programma Pitch your seat krijgen recent gestarte ondernemers twee keer per jaar de kans om te solliciteren voor een gratis werkplek en een pakket coaching en begeleiding gedurende zes maanden.

De eerste oproep wordt nu gelanceerd. De tweede volgt na de zomer van 2023.

Ondernemers die recent gestart zijn met hun startup kunnen zicht tot 15 januari 2023 kandidaat stellen voor een plek in het Pitch your seat-programma!

Daarbij zijn er enkele voorwaarden waaraan ze moeten voldoen:
• De incubatoren zijn op zoek naar startups waar innovatie vooropstaat. De startup moet actief zijn in één van de volgende thema’s: ICT, health, energie, drones, creative, agro of cleantech.

• De ondernemer broedt op een innovatief idee, of is recent (minder dan twee jaar geleden) gestart.

• De ondernemer engageert zich gedurende ten minste zes maanden voor een begeleidingstraject in samenwerking met verschillende partners, waaronder Vlaio.
Intensieve begeleiding tijdens Pitch your seat

Je start-up lanceren vanuit een Limburgse incubator betekent sneller groeien. Niet alleen motiveren je collega-ondernemers jou, de programmamanagers in elke incubator zorgen ook voor een efficiënte opvolging door middel van een speciaal ontwikkelde tool: de Innovatrix (in samenwerking met Imec). Deze tool brengt niet alleen je vooruitgang in kaart, het detecteert ook perfect waar je opvolging nodig hebt. Kort op de bal spelen en snel schakelen, alleen zo kan je terrein winnen en groeien. En dat is precies waar we voor gaan. GO!

Als je kiest voor een incubator, kies je bijkomend ook voor een groot netwerk: nationaal en internationaal word je geconnecteerd met relevante partijen. Match made in heaven? Reken maar! De Euregio is ons goed bekend, net als andere aantrekkelijke startupregio’s zoals New York en San Francisco. De wereld ligt dus écht aan je voeten.
Ondernemen doe je niet alleen. Daar heb je hulp en ondersteuning bij nodig en daar zorgt het programma Pitch your seat maar al te graag voor. Met een sterk netwerk van relevante partners word je naar de juiste partij begeleid. Onze huisexperts staan voor je klaar met raad en daad: KBC en Start it@KBC, POM Limburg, SD Worx, Gevers, Van Havermaet en Voka.

Wil jij je kandidaat stellen?
Na aanvaarding word je uitgenodigd om te pitchen voor een jury, die bestaat uit de managers van de verschillende incubatoren én Vlaio. Dit zal doorgaan op 25.01.2023.
Details over het programma vind je hier.

We werken momenteel met een wachtlijst omdat het maximum aantal deelnemers is bereikt. Wil je een plaats op de wachtlijst? mail naar m.beenders@lrm.be

 

© Limburg Startup - LSU 2024