Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Op zaterdag 15 oktober vond in de Beursschouwburg van Brussel de academische opening plaats van LUCA School of Arts. Tijdens deze feestelijke opening was er speciale aandacht voor de uitreiking van de LUCA Awards.

Incubator C-mine Crib mocht er zijn eigen Crib Award uitreiken aan een veelbelovend design afstudeerproject. Katrijn Caelen, master Product Design, wist met haar afstudeerwerk Adem de jury helemaal te overtuigen en sleepte daarmee de eerste zogenaamde CRIB Award in de wacht. Caelen kan hiermee gedurende één jaar rekenen op een gratis werkdesk in de Genkse incubator C-mine Crib.

Adem is een product dat doormiddel van een tablet game en bijhorende  ‘ademtool’ de angsten van kinderen tussen 4 en 6 jaar vermindert voor de inductie van de narcose, legt de glunderende winnares Katrijn Caelen uit. Eén van de angsten van kinderen als ze in een ziekenhuis terechtkomen, is dat ze onder narcose moeten. Katrijn maakte daarvoor een app op basis van een virtuele kikker. De kikker gaat samen met het kind ademen in het mondmasker, dat ook gebruikt wordt om het kind onder narcose te brengen.

“Katrijn zal hier 1 jaar lang kunnen vertoeven in de inspirerende omgeving van C-Mine Crib. Als creatieve hub voor bedrijven gespecialiseerd in onder andere nieuwe media. We zullen  haar ook kunnen bijstaan in de commercialisering van haar innovatieve product. Dit in samenwerking met onze inhouse partner Microsoft Innovatiecentrum Vlaanderen.” aldus Jasper Olaerts, manager C-Mine Crib

 

 

 

 

© Limburg Startup - LSU 2024