Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

C-Mine Crib wordt dubbel zo groot

C-Mine Crib, het dienstencentrum voor nieuwe creatieve bedrijven, gaat drie jaar na de opening uitbreiden met een capaciteit voor nog eens veertig extra bedrijven. De groei zal zich kunnen voortzetten in de voormalige fitnesszaal boven de Euroscoop. Daarvoor is er een akkoord tussen C-Mine Crib, de stad Genk en Luc Van de Casseye, eigenaar van het gebouw.

Zelfs als de nieuwe ruimte volzet is zullen we op zoek gaan naar bijkomende mogelijkheden

“Neen, ik had toen we C-Mine Crib aan het publiek voorstelden niet durven denken dat we drie jaar later al zo goed als volzet zouden zijn, 95 procent van de 1.300 vierkante meter oppervlakte die we nu hebben, wordt gebruikt door kleine creatieve bedrijfjes die er de kans krijgen om zich te lanceren in de markt. Ze kunnen er gebruikmaken van een breed netwerk en terugvallen op bedrijven die erg actief zijn in de creatieve sector. Denk maar aan Microsoft Innovation Centrum (MIC) dat hier gevestigd is, of aan Walking The Dog of Deusjevoo. Het is hier een broeihaard van creativiteit”

zegt schepen van Cultuur Anniek Nagels (CD&V)

Reden genoeg om de capaciteit te verhogen en op zoek te gaan naar extra ruimte. Die werd gevonden in het aanpalende gebouw boven Euroscoop. “Dat werd tot voor kort gebruikt door een fitnessclub”, zegt Luc Van de Casseye, eigenaar van het gebouw en van Euroscoop. “De idee van C-Mine Crib en de resultaten die de jonge bedrijven kunnen voorleggen, zijn erg knap. In die zin vind ik het belangrijk mee te investeren in onze toekomst.”

De nieuwe ruimte is 1.600 vierkante meter groot en biedt plaats aan nog eens veertig bedrijven.

“Daar zit wel wat rek op, we kunnen in die grote ruimte schuiven met beschikbare plaatsen, waardoor er ook meer of minder bedrijven terechtkunnen.”

gaat Jasper Olaerts, directeur van C-Mine Crib, verder.

Toch maakt Anniek Nagels zich sterk dat als ook die ruimte gevuld is, er op zoek gegaan wordt naar nieuwe bijkomende mogelijkheden. De werken voor de herinrichting van de uitbreiding gaan eerstdaags van start en zullen in mei van komend jaar afgerond zijn.

Opstart en doorgroei

In C-Mine Crib krijgen jonge starters, studenten en ondernemers ondersteuning bij hun opstart en doorgroei. Dat gebeurt in de vorm van huisvesting voor hun zaak, maar ook door gespecialiseerde

coaching en begeleiding. Er zijn werkruimten, vergaderzalen, creativiteits- en demoruimten en er wordt voortdurend gewerkt aan netwerken en events die betrokken actoren samenbrengen. Ook nadat de bedrijfjes de Crib verlaten, behouden ze nog altijd een band die hen in hun verder bestaan van pas zal komen.

© Limburg Startup - LSU 2024