Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

C-mine Crib voorziet Crib-mobiel voor startups

Voortaan kunnen de ondernemers van C-mine Crib, de incubator voor start- en groeibedrijven in Genk, gebruik maken van een zogenaamde deelauto, ofwel de ‘Crib-mobiel’.

Jasper Olaerts, manager C-mine Crib
“Er zijn verschillende redenen waarom wij zo’n deelauto aan onze ondernemers willen aanbieden. Ten eerste om onze jonge bedrijven te ondersteunen zodat er steeds een wagen voorhanden is om zich bijvoorbeeld naar klanten te kunnen verplaatsen. Ook voor de vele student-ondernemers die hun weg vinden naar de Crib, betekent dit dat ze vanaf dag 1 met een prachtige auto aankomen bij hun klanten… Uiteraard speelt het ecologische aspect ook een niet-onbelangrijke rol. Zo kan men met de fiets of e-bike naar het werk komen en toch de flexibiliteit hebben om zich vlot naar verdere afspraken te verplaatsen.”

De keuze van voertuig kwam tot stand i.s.m. de Crib-community. Aan hen werden verschillende type voertuigen en fleetvoorwaarden voorgelegd. Volvo Jacobs uit Genk kwam er als sterkste uit. “Volvo Jacobs steunt ten volle het jonge ondernemerschap. We zien dat jonge ondernemers kiezen voor onze auto’s en zodra ze groeien, groeit hun Volvo met hen mee. ” zegt Jan Pullinx, zaakvoerder van Volvo Jacobs.
De Crib-mobiel zal via het online platform Tapazz aan de bedrijven van C-mine Crib ter beschikking gesteld worden, zodat zij makkelijk hun verplaatsingen kunnen inplannen. “Met stad Genk geloven we in de deeleconomie. Naast dit project in C-mine Crib, zetten we met stad Genk onze schouders onder andere deelautoconcepten maar hebben we ook al een succesvolle uitrol gehad van de deelfietsen ”, aldus Anniek Nagels, schepen voor C-mine en voorzitter van C-mine Crib.

“Voor het ontwerp voor de carwrap hebben we onder de designers binnen C-mine Crib gevraagd een voorstel te doen met de juiste look-and-feel. Uiteindelijk kwam Social CTRL als winnaar uit de bus. Zij haalden hun inspiratie uit het stenen patroon van het C-mine plein”, besluit Jasper Olaerts.

© Limburg Startup - LSU 2024