Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Call: BKRK-wedstrijd Textiel

Bokrijk organiseert al enkele jaren de  BKRK-wedstrijd. Door de aanwezigheid van VAKLAB in Bokrijk ligt de focus van de award dit jaar op textiel. VAKlab is een draaischijf rond vakmanschap en ondernemerschap en steunt vakmensen in hun weg om (een betere) ondernemer te worden. “Deze lijn zullen we doortrekken naar de nieuwe BKRK-award” zegt Igor Philtjens, voorzitter van vzw Het Domein Bokrijk en gedeputeerde voor Toerisme en Erfgoed. “De focus ligt meer dan ooit op ondernemerschap. Hedendaagse relevantie, duurzaamheid, het gebruik van nieuwe technieken… zijn enkele tendensen die onze aandacht trekken.”

De focus van de nieuwe BKRK-award ligt op Textiel. Een logisch gevolg van de expo Textiel, met vakcurator Tim Van Steenbergen, die in 2018 opende in het Openluchtmuseum. De curatoren van deze wedstrijd zijn dan ook ontwerper en creatieveling Tim Van Steenbergen en onderneemster en zaakvoerder van het bedrijf Verilin, Ilse Dedeken.

De jury, bestaande uit de curatoren van de award en Ruth Goosens (hoofdredactrice Knack Weekend) en Pascal Cools (managing director bij Flanders DC) kent een mooie balans tussen creativiteit, vakmanschap en ondernemingszin. Het vakmanschap textiel mag dan ook in de brede zin van het woord omvat worden. De focus ligt zeker niet enkel op mode. We vragen deelnemers out-of-the-box te denken. Iedere creatieve ondernemer met een passie voor textiel kan zich inschrijven met een product, project of onderzoek. Belangrijk is dat het ingediende product of project nog niet op de markt is. Inschrijven kan tot 21 april 2019. Alle informatie en de inschrijvingslink zijn te vinden op www.bkrkaward.be

© Limburg Startup - LSU 2024