Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Carrefour Drive opent eerste afhaalpunt op Corda Campus
Werknemers van 200 techbedrijven kunnen kiezen uit 15 000 producten

Carrefour opent morgen haar eerste afhaalpunt voor drivebestellingen op Corda Campus. Dit is de eerste Carrefour Drive die haar deuren opent op een bedrijvencampus waar meer dan 200 innovatiebedrijven aan de slag zijn, goed voor 3000 werknemers. De werknemers op Corda Campus kunnen kiezen uit 15.000 verschillende producten. Bestellingen voor 11 uur kunnen de dag zelf nog worden afgehaald op Corda Campus tussen 16 uur en 19 uur.

Vanaf 10 januari kunnen de 3000 werknemers op Corda Campus, de technologiecampus in Hasselt, hun boodschappen online bestellen en laten leveren op hun werkplek. De procedure is simpel: via http://www.drive.be/corda kiezen ze uit een aanbod van 15.000 verschillende producten. Bestel je voor 11 uur, dan wordt het dezelfde dag tussen 16 uur en 19 uur nog geleverd. De dienst wordt voorlopig aangeboden op maandag, woensdag en vrijdag. “Op Corda Campus draait alles om beleving en innovatie. Met de komst van Carrefour Drive kunnen we de werknemers van de 200 bedrijven op onze campus een nieuwe service aanbieden die hen heel wat tijd bespaart. Bestellen kan online en afhalen kan makkelijk in de Corda Plaza. Er is zelfs een Corda Drive parkeerplaats voorzien zodat sleuren met boodschappen overbodig wordt”, zegt Raf Degens, algemeen directeur Corda Campus.

De Carrefour Drive op Corda Campus is een pop-up in het hart van de campus. De bestelde boodschappen worden klaargelegd in rekken, koelkasten of diepvriezers. Carrefour voorziet ook heel wat lanceringpromo’s om de drempel te verlagen. “De opening van deze nieuwe drive past volledig binnen onze omnichannelstrategie die de klant de vrijheid biedt zijn boodschappen in de winkel en online te doen, waar en wanneer het hem uitkomt. Carrefour Drive beantwoordt de vraag van heel wat actieve mensen die niet altijd de tijd hebben om hun boodschappen in een winkel te doen”, legt Baptiste van Outryve van Carrefour uit.

 

Voorsprong

Carrefour was de eerste retailer in België die in november 2013 het concept van drive-afhaalpunten voor online boodschappen in België lanceerde. In de jaren die daarop volgden, breidde Carrefour de dienst verder uit en nam het een grote voorsprong op de concurrentie. Het jaar 2017 was daarbij kenmerkend. Zo opende de retailer zo’n 100 nieuwe afhaalpunten en werd Carrefour de eerste en enige die vijf keer per week overal in Antwerpen, Brussel, Oost-Vlaanderen, Vlaams- en Waals-Brabant en West-Vlaanderen aan huis, of elders, levert. Vorig jaar startte ook de test met Bringr (vandaag Parcify), waarbij particulieren boodschappen vanuit lokale Carrefourwinkels aan huis brengen, en communiceerde de keten in december nog dat klanten voortaan hun boodschappen vier uur na hun bestelling in 16 winkels kunnen afhalen.

© Limburg Startup - LSU 2024