Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Limburgse startups krijgen uitvalsbasis in China
China Desk en Limburg Startup slaan handen in elkaar voor uitbreiding Take A Seat

Dankzij de China Desk van POM Limburg kan het ‘Take A Seat’-programma van Limburg Startup uitbreiden naar de Chinese markt. Via Take A Seat kunnen Limburgse start-ups gemakkelijk terecht in een internationale incubator. Na Nederland, Duitsland, de USA en Singapore wordt nu ook China aan de lijst toegevoegd. In samenwerking met internationale accelerator Brinc krijgen geïnteresseerde start-ups één maand lang kantoorruimte in de stad Guangzhou, aangevuld met lokale aanspreekpunten.

Limburg Startup lanceerde Take A Seat ongeveer twee jaar geleden. Het programma helpt startups om hun business internationaal uit te bouwen. Take A Seat biedt hen een uitvalsbasis in een buitenlandse incubator, inclusief contacten ter plaatse. Met Heerlen (NL), Aken (DU), San Francisco en New York (USA) en Singapore bestond al een samenwerking, maar dankzij de China Desk van POM Limburg wordt Guangzhou in China nu ook aan dit lijstje toegevoegd.

Gedeputeerde voor Economie en voorzitter van POM Limburg Tom Vandeput:
“POM ging recent een partnership aan met de internationale accelerator Brinc, die haar hoofdkwartier in Hong Kong heeft. Brinc heeft een netwerk in 9 verschillende landen en biedt ondersteuning aan groeiende startups. De organisatie is dus de ideale partner voor de uitbreiding van Take A Seat naar China.”

Groeiend initiatief
Take A Seat is twee jaar oud, en het initiatief is nog steeds groeiende. Corporate Community Manager van Limburg Startup Marc Beenders: “De laatste 15 maanden hebben we ongeveer 30 start-ups geconnecteerd met het buitenland, zowel met onze buurlanden als de Verenigde Staten. Dat zijn mooie resultaten, maar we zien nog veel groeimarge. Dankzij de nieuwe samenwerking met een wereldspeler als China wordt onze community plots vier tot vijf keer zo groot.”

Belang van China
Het belang van China als economische grootmacht is niet te onderschatten. Gedeputeerde Tom Vandeput: “Het is dan ook belangrijk dat we onze relatie met dat land zo warm mogelijk houden, en bedrijven aanmoedigen om hun kans te wagen. Dat is waar de China Desk van POM dagelijks aan werkt. Zonder netwerk ter plaatse is het echter quasi onmogelijk om die gigantische markt alleen te bewerken. Dit soort initiatieven kunnen we dus alleen maar aanmoedigen.”

 

© Limburg Startup - LSU 2024