Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Europese finale van Climate Launchpad in Limburg?

Climate Launchpad is de grootste internationale Cleantech pitch wedstrijd. Misschien komt de finale 2017 wel naar IncubaThor en GreenVille nv. Limburg Startup, VITO, GreenVille en IncubaThor hebben gezamenlijk een kandidatuur ingediend. Fingers crossed!

Het Thor park is één van de vele mooie voorbeelden hoe Limburg aan het omschakelen is van oude industrie naar een nieuwe duurzame economie en dat in een regio die klimaatneutraal wil zijn in 2020. Een regio vol jonge startende ondernemers.

Het was dan ook heel fijn om zien hoe snel we een enthousiast multidisciplinair  team hebben kunnen vormen om ClimateLaunchPad naar Limburg/Genk te halen.

En dit team heeft enkele mooie troeven kunnen waarmaken zoals:

  • Onze gastvrijheid die begint  bij de online-registratie, en alle deelnemers effectief begeleidt  tot op de plaats waar ze moeten zijn, zodat alle deelnemers zich kunnen focussen op wat echt belangrijk is voor hun op dat moment: ‘hun idee pitchen’
  • We streven er alvast naar  om hier een CO2 neutraal event van te maken, ons  groen vervoer is alvast een voorproefje.
  • Ons netwerk bevat heel wat internationaal erkende klimaat ambassadeurs die we zeker kunnen overtuigen om een inspirerende talk te geven voor alle deelnemers

En we willen ook de idee eigenaars helpen om hun idee verder te realiseren:

  • We voorzien we o.a een machtmaking event zodat ze zelf  VC’s kunnen overtuigen om te komen luisteren naar hun pitch
  • We bieden de optie aan om aan kruisbestuiving/ervaring uitwisseling te doen met de vele Limburgse start-up

ClimateLaunchPad zal alvast niet ongemerkt blijven in Limburg/België vanaf de luchthaven tot in onze mooie provincie zal duidelijk zijn dat ClimateLaunchPad plaats vindt in België.

Wordt vervolgd!

 

 

 

© Limburg Startup - LSU 2024