Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

BookWidgets en Smartschool brengen ‘automatisch verbeteren’ naar Vlaamse scholen

Twee Limburgse technologiebedrijven, BookWidgets en Smartschool, slaan de handen in elkaar. Vanaf nu kunnen leerkrachten automatisch toetsen verbeteren en interactieve digitale oefeningen aanbieden aan hun leerlingen. Dankzij de samenwerking kan dit alles binnen de vertrouwde Smartschool-omgeving. Smartschool is het meest gebruikte online platform in de Belgische scholen. Met BookWidgets kunnen leerkrachten leuke interactieve, digitale lessen maken die geschikt zijn voor tablets.

Smartschool geeft scholen instrumenten zoals een berichtensysteem, schoolagenda, puntenboek en rapport. Binnen hun vertrouwde Smartschool-omgeving kunnen leerkrachten vanaf nu met BookWidgets helemaal automatisch oefeningen en toetsen verbeteren, interactieve grafieken en dynamische werkbladen creëren. In totaal zijn er meer dan veertig verschillende soorten oefeningen.

Niels Vanspauwen, medeoprichter BookWidgets: “ Automatisch verbeterde, digitale toetsen en een integratie met Smartschool zorgen ervoor dat administratie en rompslomp geminimaliseerd worden. Daardoor komt tijd vrij om te focussen op hun meest waardevolle vaardigheden: begeleiden, coachen, uitdagen en motiveren van leerlingen. Daarnaast bieden we een uitgebreid pakket aan leuke oefeningen voor tablets die leerkrachten zelf kunnen aanpassen. Wij willen leerkrachten het zo eenvoudig mogelijk maken om ICT in te zetten in hun lessen. ”

De leerling staat bij BookWidgets altijd centraal. Via een online volgsysteem houdt de leerkracht de resultaten van de leerlingen bij en kan hij ze snel opvolgen en bijsturen met gepersonaliseerde oefeningen, op maat van iedere leerling. Via Smartschool kan hij bovendien gerichte feedback sturen.

Jan Schuer, oprichter Smartschool: “Door leerkrachten met de beste tools te laten werken, slagen zij beter in hun uitdaging: leerlingen het beste onderwijs bieden. Met Smartschool ondersteunen we hen daarin al bijna vijftien jaar. De combinatie van BookWidgets en Smartschool levert hen het beste van beide werelden op: een veelzijdig oefenplatform gecombineerd met een krachtig digitaal schoolplatform. “

 Onderwijs op maat

Deze samenwerking kadert in de digitaliseringstrend in het onderwijs, waar personalisatie en ICT alsmaar belangrijker worden. Voor negentig procent van alle jobs zijn digitale vaardigheden noodzakelijk, dus het onderwijs kan hierin niet achterblijven.

 Of het nu gaat om kleine oefeningen als aanvulling op het handboek, volledige lessen of uitgebreide webquests, leerkrachten hebben nu de middelen en tools in handen om onderwijs op maat te creëren waardoor leerlingen op hun eigen tempo kunnen leren en oefenen.

Lesgeven, oefenen en herhalen doe je op een leuke manier met woordzoekers, kruiswoordraadsels en legpuzzels. Educatieve spelletjes die je in een handomdraai in elkaar steekt. Omdat ze uitgevoerd worden op tablets, kunnen ze bovendien automatisch verbeterd worden. Hierdoor weten leerlingen onmiddellijk wat ze fout doen, waardoor ze sneller leren.

 

© Limburg Startup - LSU 2024