Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Containers for Youth maakt meubilair voor jeugdkampen

Een mobiele wasbak die de social distancing bij tiptiens en rakkers garandeert? Of een tafel die toppers toelaat om in alle veiligheid te keuvelen? Het zijn creaties die het jonge Genkse bedrijf Containers For Youth  (C-mine Crib) in de markt zet.

Nu de zomerkampen voor jeugdverenigingen groen licht hebben gekregen, probeert de leiding uit te dokteren hoe ze de opgelegde maatregelen van social distancing moeten naleven. Om hen daarbij te helpen heeft Containers For Youth, een start-up uit Genk, alvast enkele ‘corona-proof’ meubelstukken gemaakt. “Het is begonnen met de creatie van enkele modellen om onze eigen Chiro-groep uit Koersel uit de nood te helpen”, zegt Pieter Lemmens van het bedrijf uit C-Mine Crib. “We zochten een antwoord op de normen die van kracht zullen zijn tijdens de zomerkampen.” Dat resulteerde in diverse ontwerpen, van wasbakken tot pick-nicktafels en handhygiëne-stations. Iedereen is zo enthousiast dat we beslist hebben om het gamma uit te breiden en de producten ook bij andere jeugdverenigingen aan te bieden.”

Na het zomerkamp kunnen de meubels ook gebruikt worden tijdens wekelijkse activiteiten aan het eigen lokaal. Er is tevens interesse uit de eventsector, bijvoorbeeld om social distancing te faciliteren eens de festivals opnieuw toegelaten worden.

 

© Limburg Startup - LSU 2024