Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Corda Campus pakt uit met gloednieuwe co-workingspace
Start-ups van Corda INCubator en groeibedrijven voortaan onder één Corda-dak

Het aanbod op Corda Campus, de technologiecampus in Hasselt, wordt uitgebreid met een nieuwe co-working-zone in de gebouwen Corda-A en B. Deze nieuwe werkplek brengt de start-ups uit de huidige Corda INCubator samen met groeibedrijven om nog meer kruisbestuiving teweeg te brengen. De voormalige Philips-gebouwen werden in 2017 reeds omgevormd van fabriekshallen tot een inspirerende werkomgeving waar momenteel 35 bedrijven aan de slag zijn. Vanaf december krijgen deze bedrijven het gezelschap van de 100 start-ups uit de succesvolle Corda INCubator. De Incubatorwerking zal ook inhoudelijk versterkt worden om ondernemers nog beter te ondersteunen.

 De Corda INCubator die in 2015 ontwikkeld werd door LRM samen met stad Hasselt, verhuist tegen het einde van het jaar van het Corda 1 gebouw naar een nieuwe stimulerende werkomgeving op de campus: Corda-A. Het Limburgse incubatorennetwerk, waar LRM de drijvende kracht achter is, staat garant voor een veilige maar uitdagende uitvalsbasis voor jonge bedrijven. Dankzij de samenwerking tussen ondernemers, onderwijs en de overheid kunnen ideeën en bedrijfsconcepten snel en deskundig opgeschaald worden. Met de verhuis van Corda INCubator komen start-ups binnenkort nog sneller in contact met scale-ups en groeibedrijven die al enkele succesvolle jaren op de teller hebben staan en hen dus heel wat kunnen bijbrengen.

Flexibele werkomgeving
De gebouwen van Corda-A en B werden in 2017 gerenoveerd en huisvesten momenteel al 35 bedrijven van verschillende aard: scale-ups, groeibedrijven, maar ook grotere spelers zoals Agoria, Randstad, Essers of internationale bedrijven zoals Magic Leap hebben er een werkplek. De uitbreiding van Corda-A en B zit in de noordzijde aan de kop van het gebouw (nabij Kiewit station). Deze ruimtes werden tot op vandaag gebruikt voor events en community activiteiten, maar worden nu opgewaardeerd tot hippe, flexibele werkplekken. De integratie van de Corda INCubator in Corda-A en de uitbouw van een co-working-zone maken het plaatje compleet.

Raf Degens, Algemeen Directeur van Corda Campus:

Raf Degens

“De co-working zone in Corda-A is een nieuw product op het schap van onze innovatieve technologie-campus. We willen hiermee een dynamische en aantrekkelijke werkomgeving creëren die een meerwaarde is voor de Corda INCubator en die flexibel is voor zowel start-ups, scale-ups als grote bedrijven. We zorgen voor verschillende zones zodat je kan werken op een plek die voor jou op dat moment ideaal is. Zo laat de stiltezone geen telefoongesprekjes of conversaties toe, geeft de pitchruimte ondernemers de kans om ideeën uit

te wisselen en met de fix of flex seats krijg je de vrijheid om een optie te kiezen die je als ondernemer het beste uitkomt in de fase waarin je zit. De verhuis van Corda INCubator en de uitbouw van een co-working-zone is de kers op de taart voor een netwerkhal zoals Corda-A en B.”

Extra ondersteuning
Tom Vanham, CEO van LRM: “Nieuw ondernemerschap is belangrijk: de start-ups van vandaag zijn de innovatieve werkverschaffers van morgen. In de voorbije jaren zijn we erin geslaagd om ons te positioneren in de internationale start-up beweging, niet in het minst hier op Corda Campus met de Corda INCubator. Het aanbieden van een aantrekkelijke werkomgeving is maar één ingreep. Ook onder de motorkap krijgt de Corda INCubator er wat extra paardenkracht bij. LRM investeert in beloftevolle bedrijven maar zal ook via partnerschappen nog extra inhoudelijke ondersteuning aanbieden.”

Steven Vandeput

Stad Hasselt, als partner van het eerste uur van de Corda INCubator, juicht de nieuwe ontwikkelingen toe. Steven Vandeput, burgemeester van stad Hasselt: “Corda Campus blijft vernieuwen en zet zichzelf steeds prominenter op de kaart als innovatieve technologiecampus in de Euregio. Het nieuwe elan voor de Corda INCubator gaat zorgen voor extra groei-impulsen voor de jonge bedrijven op de campus. Door het nieuwe aanbod aan flexibele verhuurformules in combinatie met de Corda INCubator, gaan nog meer ondernemende mensen kunnen proeven van de typische innovatie– en campuscultuur op Corda Campus. In deze oude Philips-bedrijfsgebouwen werden vroeger uitvindingen gedaan zoals de CD- en DVD-speler, het innovatieve karakter is nooit verdwenen. Na renovatie zijn deze gebouwen niet alleen de mooiste in hun soort, ze zijn ongetwijfeld ook de ideale kiemkamer voor nieuwe succesvolle bedrijven die vanuit Corda Campus internationaal zullen doorbreken.”

Marc Beenders

Marc Beenders, zal naast zijn rol als community manager van LRM , de start-ups in de Corda INCubator ondersteunen.

Meer info: M.Beenders@LRM.be

© Limburg Startup - LSU 2024