Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Corda 2 en 3 zorgen voor 5000 werknemers op Hasseltse technologiecampus
Technologiereus Cegeka breidt uit met volledig Corda 3-gebouw op Corda Campus

Op Corda Campus, de technologiecampus in Hasselt, openen binnenkort twee fonkelnieuwe gebouwen hun deuren. Corda 2 en Corda 3 zijn samen goed voor 20 800 m² aan hoogwaardige kantoorruimtes. Die uitbreiding is goed voor een 20-tal bedrijven en 1600 nieuwe werknemers op de site. Eind december nemen de eerste bedrijven hun intrek in Corda 2. En ook Corda 3 kent haar bewoners al. Het moderne gebouw wordt volledig ingenomen door een technologische Europese speler: ICT-groep Cegeka breidt uit en kiest voor de business community van Corda Campus. Met de komst van Corda 2 en Corda 3 loopt de teller op Corda Campus op tot 5000 werknemers in 250 bedrijven.

De twee nieuwe gebouwen, Corda 2 en Corda 3, bieden elk ongeveer 10 000 m² aan kantoorruimtes aan voor grote en middelgrote bedrijven. De gebouwen hebben hetzelfde iconische schuine dak als het Corda 1-gebouw en zorgen voor de kers op de taart in de uitbouw van de technologische hotspot in Hasselt. Met deze uitbreiding verwelkomt Corda Campus 20 nieuwe bedrijven en 1600 nieuwe werknemers op de site. Binnenkort werken er op de campus dus 5000 werknemers in 250 bedrijven. Dat zijn er meer dan in de hoogdagen van Philips Hasselt.

Mix van bedrijven
Software AG (Trendminer), Bewire, Xplore Group en heel wat andere middelgrote en grote bedrijven nemen vanaf eind december al hun intrek in het gloednieuwe Corda 2-gebouw. Voor de bewoners van Corda 3 is het nog even wachten tot in het voorjaar. ”De twee nieuwe gebouwen zijn een perfecte aanvulling op het bestaande campusmodel”, zegt Raf Degens, algemeen directeur Corda Campus. “Met corda 2 en 3 kunnen bestaande bedrijven op de campus doorgroeien, maar we verwelkomen ook nieuwe, internationale spelers op de campus. Denk bijvoorbeeld aan het Duitse AG Software dat de bovenste verdieping van Corda 2 zal innemen. De kracht van Corda Campus zit in de combinatie van startende, middelgrote en grote bedrijven. Met Corda 2 en 3 versterken we die mix met zowel nationale als internationale spelers. De bedrijven leren van elkaar, werken samen en kunnen op die manier sneller groeien.”

Cegeka
Het moderne Corda 3-gebouw wordt in de toekomst volledig ingenomen door de technologische dienstverlener Cegeka. Het Limburgse IT-bedrijf heeft meer dan 4 000 werknemers in dienst waarvan er nu al 140 actief zijn op de technologiecampus. Cegeka wil nu uitbreiden van 140 naar 800 mensen die deel uitmaken van de business community op de Hasseltse Corda Campus. “Corda Campus is dé tech hotspot van Limburg en ver daarbuiten”, zegt Tom Knaepen, COO Applications Cegeka. “We merken dat ons innovatief karakter naadloos aansluit bij het DNA van de campus. Het is dan ook een logische stap dat we voor een uitbreiding naar het hart van de tech community trekken. Corda Campus is de ideale plaats om interessante samenwerkingen op te zetten en nieuwe mensen aan te trekken. De focus van Cegeka op de campus zal onder andere liggen op de bouw van applicaties met de nieuwste technologieën zoals onder andere cloud applications, Internet of Things, Blockchain, artificiële intelligentie, augmented en virtual reality.”

© Limburg Startup - LSU 2024