Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Jelle Lemmens (24) is een verwoed skater. Een paar jaar geleden zorgde een stom ongeluk ervoor dat hij ook zelf skateboards is beginnen maken. Even later was Crownboards geboren en nam de eenmanszaak zijn intrek in de Corda Incubator in Hasselt. “De zaken lopen als een trein.”.

“Echt een stom ongeluk”, herinnert Jelle zich nog. “Maar wel zes weken gips. Uit verveling ben ik toen maar een eigen longboard gaan maken.” Jelle zocht meer uitleg over het maken van longboards bij Nederlandse vrienden. “Het stoorde mij dat van de twintig longboarders er vijftien hetzelfde bord hadden.”

Even later was zijn eerste eigen exemplaar een feit. Het unieke design van Jelle’s longboard trok de aandacht van vrienden en andere longboarders. Van het een kwam het ander. “Plots steeg de interesse exponentieel.” De start-up Crownboards werd boven de doopvont gehouden.

Jelle doet alles zelf, puur handwerk. Elk bord is daardoor uniek. Indien nodig zorgt Crownboards ook voor de nodige assen en wielen vaneen vertrouwd merk. Richtprijs voor een bord: 199 euro. Met assen en wielen gemonteerd komt er nog zo’n 150 euro bij. Voor dat geld heb je wel je hoogstpersoonlijke bord.

“Het loopt als een trein. Op dit moment heb ik een wachtlijst van 200 borden. De vragen komen vanuit Zuid-Korea tot uit de VS. Wat erg goed werkt, is een gratis bord bezorgen aan getalenteerde skaters. Zij zorgen voor de nodige reclame via Facebook, YouTube of Instagram. Nu het seizoen op zijn einde loopt, ga ik eerst die lijst afwerken. Daarna zien we wel verder. Als de vraag nadien blijft groeien, zullen we Crownboards naar het volgende level brengen.”

© Limburg Startup - LSU 2024