Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Cumul.io haalt €3,5M op om de Embedded Analytics markt te veroveren

Cumul.io, de bouwsteen voor dashboards binnen andere SaaS-applicaties, kondigt vandaag een nieuwe investeringsronde aan van € 3,5 miljoen, geleid door Axeleo Capital, LRM en SmartFin, die tevens hun vorige investeringsronde leidden.

Oprichters Karel Callens, Haroen Vermylen en Thomas De Clerck lanceerden het bedrijf 5 jaar geleden in België en kenden een exponentiële groei sinds de lancering van hun embedded analytics product 2 jaar geleden. Meer dan 190 SaaS-bedrijven in 30 landen gebruiken Cumul.io om de ontwikkeling van dashboards in hun applicatie drastisch te versnellen. Typische klanten verkorten daarmee hun time-to-market van meer dan 6 maanden tot ruwweg een paar dagen.

De intuïtieve interface en eenvoudige integratie van hun low-code platform heeft geleid tot hun dominante positie in de Analytics SaaS-niche, met klanten zoals Dixa, WorkMarket en Selligent Marketing Cloud. Met een jaarlijks groeipercentage van +100% in de afgelopen jaren, en een gelijkaardige projectie voor 2020 ondanks de pandemie, ziet Cumul.io een mooie toekomst in het verschiet.

“We hebben volop vertrouwen in de groei van Cumul.io als de toekomstige leider in Embedded Analytics op wereldniveau”, zegt Eric Burdier, Founding Partner bij Axeleo Capital. “Hun gebruiksvriendelijke interface in combinatie met API-first en Cloud-first-benaderingen maakt het platform tot een unieke oplossing in zijn soort voor CTO’s en CPO’s. Dit alles, samen met hun disruptief prijsmodel, leidt ongetwijfeld tot een succesverhaal.”

Cumul.io, gevestigd in Leuven, heeft een sterke positie in Europa en via hun kantoor in NYC wordt 25% van de totale omzet gegenereerd op de Amerikaanse markt. De financiering zal worden gebruikt om hun aanwezigheid op de markt wereldwijd verder uit te breiden met focus op Europa (VK, FR, DE) en de VS. Bovendien zullen ze de uitvoering van hun roadmap versnellen, die innovatieve technologie omvat, zoals hun integreerbare dashboard editor en een gloednieuwe query-engine, die grote datasets met een ongeëvenaarde diepte en snelheid kan verwerken en analyseren. Stijn (Stan) Christiaens, medeoprichter en CTO bij Collibra, de bekende Europese software unicorn, blijft aan boord in zijn rol als onafhankelijk bestuurslid.

“We nemen sterk leiderschap in Europa, aangestuurd vanuit ons hoofdkantoor in Leuven en een nieuw kantoor in Genk”, zegt Karel Callens, CEO bij Cumul.io. “Ons kantoor in de VS zal een sleutelrol spelen om onze tractie op de Amerikaanse markt te versnellen. We willen ons team in onze belangrijkste markten verdubbelen: we zijn actief op zoek naar een product marketeer en zijn van plan nieuwe teamleden aan te werven voor sales, marketing en klantenondersteuning, zowel in Europa als in de VS.”

© Limburg Startup - LSU 2024