Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Dagboek #3 Internship: Interview Steve Benson (CEO Badger Maps)

Michiel Prikken, student aan de UCLL volgt momenteel stage bij startup Badger Maps in Silicon Valley. Elke 2 weken brengt hij verslag uit. Deze keer lees je een interview dat hij heeft gedaan met zijn CEO Steve Benson. 

Steve Benson, CEO

Steve Benson is de oprichter en CEO van Badger Maps. Hij werd geboren in Chicago en verliet al snel de koude temperaturen om zich te vestigen in San Francisco. Na het behalen van zijn MBA aan Stanford, werkte hij als Regional-and District Sales Manager bij IBM, HP en Google. In 2009 was hij Google’s top Sales executive.

In 2012 richtte Steve Badger Maps op, de nummer 1 Sales app in de Apple App Store. Badger Maps maakt sales vertegenwoordigers productiever door hun Klanten en Leads in kaart te brengen, routes te optimaliseren en efficiënter te plannen.

Wanneer hij niet aan het werk is of lezingen aan het geven is over “Cloud Computing”, loopt hij mee in triatlons, doet hij aan yoga of gaat hij backpacken in Yosemite. De belangrijkste hobby van Steve is ‘Life-and Carreer coaching’. Zijn hoofdrol in het leiden van een bedrijf is het coachen van de werknemers om zo hun beste carrièrepad te bepalen en volledig open te bloeien in hun functie.


Hoe ziet een typische dag eruit en hoe benut je je tijd efficiënt? 

Ik woon op wandelafstand van het kantoor, dus ik wandel iedere dag met mijn hond naar het werk, rond 9u30. Ik hecht enorm veel belang aan de momenten waarop ik niet met mijn werk bezig ben, daarom breng ik elke avond vanaf half 8 door met mijn vrouw of vrienden. Wanneer mijn vrouw gaat slapen rond half 11, start ik terug met werken tot ongeveer 2 uur ‘s nachts. De volgende ochtend breng ik weer samen met mijn vrouw door. Deze momenten zijn van enorm belang voor me.

Gedurende de dag vermijd ik alle afleidingen om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken. Ik schakel al mijn meldingen uit en mijn GSM staat de hele dag op stil, tenzij er ingeplande calls zijn. We denken vaak dat we kunnen Multi-tasken, maar dat is niet zo. Door alles uit te schakelen, bereiken we veel meer op een dag.

Een van mijn Productiviteit-Hacks is dat ik prioriteiten stel aan mijn taken en constant deadlines vastleg. Op deze manier vergeet ik nooit contact op te nemen met belangrijke klanten of investeerders. Er zijn enorm veel productiviteitsapplicaties op de markt, maar ik ben altijd voorstander geweest van mijn gepersonaliseerde spreadsheet. Hierdoor kan ik me gedurende de hele dag focussen op belangrijke zaken.


Hoe ontwikkel je nieuwe ideeën? 

De sleutel voor het ontwikkelen van ideeën is het focussen op de problemen waar gebruikers voor willen betalen. Als Start-up heb je niet dezelfde financiële mogelijkheden als grote bedrijven om oplossingen te ontwikkelen in de hoop achteraf te bekijken wie ervoor wilt betalen. Het verschil zit in die bepaalde focus op een probleem voor een specifieke doelgroep die er van overtuigd is dat het probleem groot genoeg is om te betalen voor de oplossing.


Wat zijn dingen waar je van wakker ligt?

Grote onverwachte kosten waarvoor ik geen geld heb. Als je genoeg geld hebt, geef je dit uit aan kosten over een bepaalde tijdspanne. Als we genoeg geld hebben om een nieuwe persoon aan te nemen bijvoorbeeld, dan nemen we direct iemand aan.


Wat is je grootste succes tot nu toe?

Dit team en deze bedrijfscultuur opbouwen. Iedereen is zeer verheugd om er een deel van uit te maken. Ik denk dat er weinig bedrijven zijn waar gedurende de hele dag zo’n aangename en plezierige sfeer hangt.


Hoe blijf je dag na dag gemotiveerd?

Dat is een goeie vraag, ik doe eigenlijk niets speciaals om gemotiveerd te blijven. Ik denk dat wanneer je dingen bereikt met de juiste personen rondom je, je automatisch gemotiveerd blijft.


Als CEO van een Start-up, wat is het advies dat je aan andere Start-ups wilt geven?
Ik ben van mening dat alle ondernemers interns zouden moeten aannemen. Interns en Start-ups zijn een geweldige combinatie. Er zijn ontelbaar veel dingen te doen in een Start-up, en interns willen in het bijzonder heel veel leren. Het doel is om hen de verschillende kanten van een bedrijf te laten ontdekken en hen vervolgens op de juiste stoel te laten plaatsnemen. Ik vorm een coach voor alle interns bij Badger Maps en geef hen ontzettend veel feedback. Ik begeleid hen tevens bij het vormen van een beeld over van hun toekomstig carrièrepad. Scholen geven vaak verrassend weinig inzicht in de richting waar studenten heen willen.


Wat zijn 3 tips die je wilt geven aan ondernemers die een succesvolle start-up willen beginnen?

  1. Indien je het idee niet probeert te verkopen, is het geen Business maar een hobby of een goed doel. Vanaf dag 1 moet je proberen te verkopen. Dit is van groot belang, zeker vooraleer het product effectief op de markt is. Feedback is een sleutel tot succes. Je kan nooit genoeg praten met toekomstige klanten. Je zal je prospects, hun problemen en processen nooit goed genoeg kennen.
  2. Weet wanneer je product goed is om te doen waarvoor het gemaakt is. Denk goed na over wat perfect moet zijn. Goed is de vijand van perfect, maar een heleboel dingen hoeven niet perfect te zijn. Ze moeten snel, goedkoop, of gewoon een oplossing bieden. Denk constant aan 80/20. 80% van de output komt slechts voort uit 20% van de input
  3. Zoek vanaf het begin naar de juister partners. Compenseer de dingen waar je zelf niet goed genoeg in bent. Een goed team is de sleutel tot succes.

© Limburg Startup - LSU 2024