Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Michiel Prikken, een 22-jarige student KMO-Management aan de UCLL volgt een stage bij Badger Maps in Silicon Valley. Elke 2 weken brengt hij verslag uit van zijn ervaringen.

Opstaan om 8u30 tussen de torens. Een koffie uithalen in de Starbucks om de hoek, vervolgens een twintigtal sales-calls voor mijn rekening nemen en openstaan voor allerlei creatieve projecten. Zo ziet een dag in San Francisco er voor mij uit. Living The Dream.

Ik heb zeer veel interesse in tech startups en ben altijd op zoek naar nieuwe avonturen. Ik heb de mogelijkheid gekregen een internship te doen bij Badger Maps, een jonge startup gelegen in downtown San Francisco. Badger Maps heeft een applicatie ontwikkeld (gericht op sales representants) om routes te optimaliseren en te plannen met de nadruk op efficiëntie.

Toen ik op school vernam dat er een mogelijkheid was op buitenlandse stage te gaan, ben ik onmiddellijk op eigen initiatief beginnen te zoeken. Zo heb ik me direct aangemeld op platformen zoals Angellist en Belcham om vervolgens bedrijven aan te schrijven in São Paulo, New York, Los Angeles en San Francisco. Dream big, right?

De eerste respons heb ik uiteraard met beide handen gegrepen en na een 6-tal skype-gesprekken kreeg ik te horen dat ik aangenomen was voor een internship bij Badger Maps in San Francisco. Geweldig nieuws, alleen wist ik toen nog niet hoe moeilijk het was om een betaalbare kamer te vinden in deze stad en hoe prijzig het leven ter plaatse wel niet is. Gelukkig zijn er hier veel co-housings en hostels, waar je dus letterlijk met 20 of meer interns/studenten samenwoont in 1 huis of gebouw. Mijn co-housing is gelegen in North Beach, pal in het centrum van San Francisco. Een betere ligging kan ik me niet voorstellen.


Het HQ van Badger Maps is gelegen in San Francisco, hier bevinden de afdelingen marketing, sales en human resources zich. Verder beschikken ze in Salt Lake City over een sales afdeling, de development bevindt zich in Granada en het support-team is gevestigd in de Filipijnen. In totaal telt het bedrijf 27 werknemers en hier in San Francisco werken we met 7 interns (en twee office-dogs), wat een hele creatieve, jonge en enthousiaste sfeer met zich meebrengt.

De eerste dagen zijn omgevlogen, San Francisco is een geweldig bruisende stad. Het onboarding proces bij Badger Maps is enorm aangenaam en uitdagend. Je krijgt als intern direct een hele boel verantwoordelijkheden toegewezen. De interne sales training zorgt ervoor dat je zo snel mogelijk aan de slag kan gaan en de applicatie volledig onder de knie hebt. Verder heeft iedere afdeling een lijst met openstaande projecten waar je een keuze uit kan maken om je op te focussen of je kan simpelweg deelnemen aan projecten die reeds werden opgestart. Combineren kan ook, alles wat je wil leren kan je hier leren. Het maakt niet uit voor welk internship je gesolliciteerd hebt. Een onvoorstelbare ervaring!

 

Tot binnen 2 weken!

 

© Limburg Startup - LSU 2024