Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Dankzij Novation op ontdekkingstocht in Connecterra

Dankzij de gloednieuwe app van het Genkse webbureau Novation beleven de jaarlijks 50.000 bezoekers van Connecterra in Maasmechelen vanaf nu een interactief wandelavontuur op de voormalige mijnsite. Tijdens de belevingswandeling kun je deelnemen aan een meerkeuzequiz waarbij je de vragen beantwoordt door naar de juiste boomstronk te lopen. Wanneer je langs de banken wandelt verschijnt er automatisch boeiende info in de app.
Connecterra in Maasmechelen is dé hoofdtoegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen. Alles speelt zich af op de vroegere mijnsite, met de mijnterril letterlijk en figuurlijk als hoogtepunt. Het prachtige natuurdomein loopt verder naar het grondgebied van het nabijgelegen Maasmechelen en Dilsen-Stokkem.
“Al bij de start van je wandeling op Connecterra gaan we de interactieve weg op. Een grote videowand met mooie beelden van het Nationaal Park Hoge Kempen verwelkomt de bezoekers. Wanneer je de touchbuttons onderaan aanklikt, krijg je als bezoeker unieke beelden van de gekozen toegangspoort.

Kenny Noten, Mobile Developer-  Novation.

Drie extra’s via de app

Naast allerlei informatie over Connecterra nu en in het verleden, biedt de app drie innovatieve extra’s in vergelijking met de gewone wandelingen.

  1. Een quiz: kies de juiste boomstam

Wanneer je aan de oostelijke voet van de ‘lange terril’ staat , dan kan je via de app deelnemen aan een meerkeuzequiz. Hier tref je een tafel met drie boomstamschijven: A, B en C. Bij elke vraag loop je naar de boomstam met het juiste antwoord. Dankzij de ingebouwde iBeacons (Bluetooth sensor) weet de app of je de vraag juist hebt beantwoord.

  1. Kompas: verken de omgeving op de mijnterril

Op de top van de lange terril heb je een prachtig zicht over de wijde omgeving. Op deze top staan twee totems die het kompas op je smartphone activeren. Vervolgens kun je met je smartphone ronddraaien en de omgeving verkennen. Je krijgt meteen alle informatie over de ‘hotspots’ die je voor je ziet liggen.

  1. Sleutelfiguren vertellen je tips en weetjes

Tijdens je wandeling passeer je langs een aantal rustplekken met tafels en banken. Wanneer je hier langskomt, verschijnen er in de app automatisch weetjes en boeiende info, verteld door een parkwachter, onderzoeker, ranger, beheerder,….

Een interactief avontuur zonder selfie bestaat in onze digitale samenleving uiteraard niet. Maak een selfie via de app en verstuur een digitale postkaart met ‘Groetjes uit Connecterra’ naar al je vrienden via social media.

Je vindt de Connecterra app gratis in de Apple App Store en Google Play.

Partners voor realisatie

De Connecterra app is gerealiseerd door webbureau Novation, in samenwerking met ontwerpbureau Fugzia uit Leuven. Novation is gevestigd in C-mine Crib, de creatieve hotspot van Genk. Momenteel staan bij Novation nog enkele job- en stageplaatsen open. Bekijk ze op https://www.novation.be

 

© Limburg Startup - LSU 2024