Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

De DigiHub is een must voor wie bezig is met digital health

Sinds 2010 is BioVille de hotspot voor BioTech en MedTech bedrijven en organisaties in Limburg. De afgelopen jaren verdiepte de incubator zich in het booming en hyperrelevante Digital Health. Die specifieke tak binnen Health & Care centraliseert zich nu in de DigiHub: een Digital Health community die zowel fysiek als virtueel bedrijven en organisaties ondersteunt en verbindt.

Laura Visconti, project manager bij BioVille: “De DigiHub is een community binnen de BioVille-community . Starters binnen de sector vinden er de nodige faciliteiten, ondersteuning en toegang tot een breder netwerk. En ze genieten er van alle voordelen gekoppeld aan BioVille zelf: waaronder integratie in het netwerk, coaching, advies van partners en administratieve of projectmatige ondersteuning.”

“De DigiHub beslaat een volledige vloer van BioVille. Centraal ligt een multifunctionele seminarie- en demoruimte, met daarrond kantoren, flexdesks en experimentruimtes. Organisaties kunnen zich er permanent vestigen of bijvoorbeeld één keer per maand gebruik maken van onze faciliteiten. We bekijken de mogelijkheden altijd op maat van de organisatie of starter. Je hoeft geen vast kantoor te hebben om deel uit te maken van de community.”

Want de DigiHub is in de tweede plaats een virtuele community. Laura: “Iets dat zeker vandaag de dag relevant is. In de seminarieruimte zijn alle technieken aanwezig voor online vergaderingen en videoconferenties. Organisaties kunnen ook deels of volledig van thuis werken en de DigiHub gebruiken als plek om kennis uit te wisselen en toekomstige partners of klanten te ontmoeten. In een normaal jaar organiseren we hiervoor verschillende events. De community samenbrengen en voeden, dat is het doel.”

“Kantoorruimtes zijn er overal. Maar we zijn echt voorloper in de Digital Health community die hier opgebouwd wordt. Organisaties halen hier niet alleen profijt uit de DigiHub- en BioVille-community, maar ook uit de bredere omgeving. Met BioVille als gevestigde waarde en de universiteit en hogescholen op een boogscheut. Een betere plek voor opportuniteiten en synergiën is er volgens mij niet.”

“De DigiHub is nog maar enkele maanden open, maar de eerste plekken zijn al ingenomen. Momenteel is er nog ruimte voor meerdere starters of organisaties. Het belooft een inspirerende omgeving te worden, want zelf werken we ook aan verschillende projecten. We rollen momenteel een project uit, met LRM en Hogeschool PXL, over de mogelijkheden van innovatieve toepassingen in de gezondheidszorg. Projecten die opportuniteiten en potentieel meebrengen voor onze community. Maar meer daarover binnenkort.”

© Limburg Startup - LSU 2024