Deltaray, de Limburgse ontwikkelaar van 3D-scantechnologie voor supersnelle kwaliteitscontroles, heeft een systeem op de markt gebracht dat inspecties aan productiesnelheid toelaat, en zo een doorbraak betekent voor 3D-printers die zonder fouten willen produceren. Deltaray is gevestigd in de incubator in Houthalen, GreenVille.
“Ik heb in juli 2019 Deltaray opgericht”, zo begint Dirk Hamelinck, CEO van Deltaray, het verhaal. “Daarna is onze 3DAX op eigen kracht uitgegroeid tot een baanbrekende inspectietechniek. De combinatie van hoge automatie, X-ray imaging en inspectie met artificiële intelligentie, laat toe om alle onderdelen op de productievloer 100 keer sneller dan ooit te controleren op productiefouten.”
“Wil je een kwaliteitsinspectie met x-ray aan het tempo van de productie? Dan zijn wij, als Limburgs bedrijfje, de enige speler op de markt die zo zorgt voor een enorme efficiëntiewinst op de productievloer”, aldus nog Hamelinck. “We zijn met deze technologie al aan de 3e generatie toe.”
In de demonstratie van deze toepassing, dinsdag in Houthalen-Helchteren, konden bezoekers de spitstechnologie voor het eerst in de Benelux in actie zien.
Roeselare en Sint-Truiden, Peking en Berlijn (VDA Duitsland) zijn andere locaties die nog op de agenda staan. “Het verschil met de eerste generatie is enorm”, vertelt Dirk Hamelinck. “Met een oppervlakte van 3,2 m2 is de fysieke voetafdruk van het toestel maar liefst 60% kleiner, terwijl de werking minstens 10 keer preciezer is.”
Zijn ook betrokken bij het project: de ingenieurs van Comate uit Leuven en Gent (met investeerder Marc Coucke). “Wij zien Comate als onze mechanische ontwikkelafdeling”, stelt Hamelinck nog.” Hun team maakt haast deel uit van het onze. Er was dan ook meteen een match.” Net als LRM, investeerder in Deltaray.
“Nu komt het erop aan om te investeren in mankracht om de kwaliteit te waarborgen”, zegt de CEO tot slot. “De bestaande inspectiemethodes moetn mee evolueren met de tijd. De 3DAX-technologie brengt hier een oplossing voor in tal van industrieën, zoals medische apparatuur, 3D-printing en automotive. We zijn er klaar voor!”
Bron: Made in – Kurt Meers 26.04.2023