Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

€1 mio groeikapitaal voor Qviro

De Belgische start-up Qviro haalt bij investeringsfondsen LRM, Industrya en imec.istart 1 miljoen euro groeikapitaal op voor de verdere uitrol van hun online marktplaats voor Industrie 4.0. Op basis van een intelligent zoekplatform helpt Qviro industriële gebruikers onderbouwde aankoopbeslissingen te nemen. Het bedrijf is gevestigd aan Thor Park in Genk, dé site voor bedrijven die actief zijn in de energiesector of in de slimme maakindustrie.

Het vers kapitaal bevestigt het potentieel van de start-up van Sven De Donder en Jorg Hendrikx. Qviro kreeg eerder al financiële steun van organisaties als Vlerick Business School Entrepreneurship Fund, Vlaio en Digital Attraxion. Duizenden ingenieurs maken maandelijks gebruik van het platform om technologie aan te kopen. Qviro werkt daarnaast al samen met industriële bedrijven als ABB (Zwitserland), Doosan (Korea) en Kinova (Canada).

Gedreven door online beoordelingen
“User reviews worden vandaag al ontzettend veel gebruikt op webshops en consumenten reviewplatformen zoals Tripadvisor,” zegt co-founder Jorg Hendrikx, “maar wat Qviro zo uniek maakt, is dat wij reviews in een professioneel kader gebruiken. We zijn wereldwijd het eerste bedrijf dat reviews verzamelt voor de aankoop en verkoop van industriële automatiseringstechnologie. Die reviews maken het niet alleen mogelijk om een goede keuze te maken voor een aankoper, ze vormen ook een bron van marktinzichten. Die data en inzichten verkopen we aan grote industriële bedrijven.”

“LRM zoekt als investeringsmaatschappij al jaren actief naar bedrijven die inspelen op Industrie 4.0”, zegt Tom Vanham, algemeen directeur bij LRM. “Het intelligente businessmodel van Qviro verlegt alle bestaande grenzen en speelt perfect in op de trend van user reviews waarbij aankopers terugvallen op online gebruikservaringen. In combinatie met het gedreven managementteam, hun traject bij imec.istart en het vertrouwen van Industrya, geloven we enorm in de verdere groei van Qviro.”

Globale mindset
Qviro is gevestigd in Genk en het team werkt daarnaast dankzij imec.istart ook vanuit The Beacon in Antwerpen. “Al is de cultuur wel ‘remote-first’, we zijn gestart tijdens Covid waardoor we vanaf de start van thuis werkten. Daarnaast bevinden onze collega’s zich in Parijs, Kuala Lumpur en Skopje”, zegt co-founder Sven De Donder. “De gebruikers en klanten van ons reviewplatform bevinden zich over de hele wereld, het is dan ook cruciaal dat we die globale cultuur ook in ons team terugvinden.”

“Qviro was de eerste start-up die ons incubatieprogramma doorliep in 2021. We waren meteen onder de indruk over hoe hun innovatief businessmodel voor een evolutie zorgt in het aankoopproces van technologie zoals robots en industrie 4.0.”, zegt Alexandre Braconnier, Chief Investment Officer van Industrya. “Qviro werd gevoed door een krachtig ecosysteem in België en is nu klaar voor de wereld. Samen met het management en de mede-investeerders kijkt Industrya ernaar uit om de internationale groei van Qviro te ondersteunen.”

© Limburg Startup - LSU 2024