Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

€1,2 miljoen voor Kwarts uit Corda INC

AI-specialist Kwarts viert zijn vijfde verjaardag met een forse financiële injectie. De Limburgse start-up kon het vertrouwen van diverse investeerders winnen voor de uitbouw van hun klantendataplatform A-Inside. De financieringsronde van maar liefst 1,2 miljoen euro betekent voor CEO Bart Van Proeyen en en CCO Ruben De Moor de definitieve ommezwaai van consultancy naar een productgericht bedrijf.

Kwarts komt uit Hasselt. Het bedrijf bestaat 5 jaar, maar kreeg 12 maanden geleden een nieuwe wending. De twee jeugdvrienden Bart Van Proeyen en Ruben De Moor kwamen elkaar in de zomer van 2020 opnieuw tegen en sloegen de handen in elkaar om het platform A-Inside uit te werken. Bart vanuit de Corda Campus, Ruben vanuit zijn woonplaats Stockholm. Met succes… want met A-Inside heeft de start-up nu een customer dataplatform klaar dat gedreven wordt door artificiële intelligentie (AI). De toepassing helpt bedrijven (uit de life sciences, voornamelijk) om datastromen te centraliseren en te analyseren en zo de ‘customer journey’ in kaart te brengen.

“Een groot voordeel is dat ons systeem geïntegreerd kan worden in een bestaand CRM-systeem”, verklaren CEO Bart Van Proeyen en CCO Ruben De Moor. “We koppelen datastromen uit de bestaande CRM- en ERP-systemen samen met third party data aan ons platform. A-Inside analyseert de data en geeft suggesties over klantenbehoeftes. Dat gebeurt op een zeer overzichtelijke, werkbare manier. We halen de silo’s tussen verschillende diensten binnen een bedrijf weg. Op die manier brengt A-Inside de noden van klanten, zoals zorgverleners, volledig in kaart en worden aanbevelingen gedaan om op die behoeftes in te spelen.”

De oplossing is bij investeerders niet onopgemerkt gebleven. Kwarts heeft bij een eerste kapitaalronde meteen 1,2 miljoen euro opgehaald bij Volta Ventures, Imec.istart, BlueHealth Innovation Fund, LRM, Belfius en ervaren business angels Jean-Marie Vliegen, Wouter Reggers en Wim Van Cappellen.

“De combinatie van sectorervaring, de wetenschappelijke onderbouw alsook de co-create aanpak met klanten sterkt ons vertrouwen in een succesvolle go-to-market-strategie voor Kwarts”, zegt Koen De Waele, Venture Partner bij Volta Ventures. “Het A-Inside-platform zal naadloos intelligentie en inzicht toevoegen aan bestaande CRM-systemen in de life sciences sector.”

Voor Kwarts zelf betekent de investering de omslag van een consultancy-rol naar een productleverancier. Met internationale ambities. Om aan de verwachte groei te kunnen voldoen, breidt het bedrijf verder uit. “Met het huidige zevenkoppige team staan we zeer sterk op vlak van AI. We zoeken nu sterke profielen in software development en data science, bovenop commerciële profielen. Samen met hen willen we Kwarts verder doen groeien en meer bekendheid verwerven”, besluit Ruben.

Born: Made-in

© Limburg Startup - LSU 2024