€1,5 risicokapitaal voor Pridiktiv
Pridiktiv, een nichespeler in software voor de gezondheidszorg, heeft een flinke kapitaalinjectie gekregen. Het bedrijf, dat zich weldra vestigt in Bioville (Diepenbeek) heeft 1,5 miljoen euro opgehaald, onder meer bij LRM.
Pridiktiv heeft al een aantal producten op de markt, en wil nu doorbreken met een nieuwe creatie. Die heet Into.Care, een pakket dat gericht is op de verhoging van de efficiëntie bij zorginstellingen. Een veelbelovend product, zo vinden ook de nieuwe investeerders. Samen hebben ze 1,5 miljoen euro op tafel gelegd. Meer dan de helft komt van KBC Start It Fund en LRM. Ook de oprichters investeren mee.
Met het extra geld wordt het pakket geoptimaliseerd, onder meer met de uitbreiding naar artificiële intelligentie. Een ander deel van het kapitaal gaat naar buitenlandse marktverkenning.
“Professionele zorgverstrekkers hebben vandaag niet de juiste software om correct te reageren op de snel veranderende en gepersonaliseerde zorgvraag”,
zegt CEO Jeroen De Backer. “De meeste teams binnen zorgcentra worstelen met steeds strakker wordende schema’s, een gebrek aan nauwkeurige patiëntgegevens en steeds groter wordende stapels administratie. En daar hebben softwarepakketten die afhangen van een tijdrovende, handmatige en foutgevoelige invoer voor een groot stuk de hand in.
In plaats van de verplegers en zorgkundigen te ondersteunen, worden gebruikers van de huidige software steeds weer naar opleidingen en klaslokalen gestuurd voor bijscholing. Dit terwijl ze beter die dingen zouden loslaten en doen waarvoor ze dit beroep hebben gekozen, met name het verzorgen van mensen.”
Pridiktiv wil daar een einde aan maken met het nieuwe pakket.
Co-Founder Thomas Van der Auwermeulen:
“Twee jaar lang hebben we samengewerkt met professionele zorgverleners, organisaties en experts uit de sector om te komen tot een uiterst gebruiksvriendelijke, mobiele oplossing die real-time patiëntgegevens naar de werkvloer brengt”
Hiermee verkort de tijd om nieuwe mensen op te leiden en zal de papierberg tot wel 60% slinken. Een mooie tijdswinst die volledig ten goede komt de aan het allerbelangrijkste: meer tijd voor zorg en voor de mensen.”