Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

De Limburgse scale-up Cubigo heeft bij een nieuwe investeringsronde 4 miljoen euro opgehaald. Een groot deel van dat bedrag komt van de Vlaamse captain of industry Urbain Vandeurzen. Urbain Vandeurzen is stichter van het Leuvense technologiebedrijf LMS, dat hij in 2012 verkocht aan Siemens, en voorzitter van de raad van bestuur van het strategisch onderzoekscentrum Flanders Make. Hij gaf in een interview in De Tijd aan dat hij volop wil investeren in Vlaamse technologie. Behalve Vandeurzen investeert ook de Nederlandse mobiliteitsspecialist Transvision in Cubigo, dat in 2011 werd opgericht.

Online zorgplatform

Cubigo is het IT-platform voor ouderenzorg waar Limburger Geert Houben al enkele jaren aan werkt. Een klusjesdienst, huisarts, medicatieherinnering, maaltijd aan huis, woonassistent, noodoproep, vervoer, of een chat met de (klein)kinderen, elke dienst wordt in de Cubigo-app een icoontje.

Houben timmerde de voorbije jaren naarstig aan de uitrol van zijn platform via diverse zorginstellingen in de Benelux en de VS. De technologie staat al een tijdje op punt en er liepen al tal van proefprojecten in Nederland, België, Spanje en de VS. Behalve in Limburg heeft het bedrijf vestigingen in Nederland en de Verenigde Staten.

Vergrijzing

Cubigo wil een antwoord bieden op de vergrijzing en moet ouderenzorg betaalbaar houden. ‘Met ons platform kunnen ouderen langer thuisblijven en toch de nodige zorg krijgen’, zegt Houben. ‘Dat wordt hoe langer hoe meer noodzakelijk, gezien de steeds krappere budgetten voor gezondheidszorg.’

e Limburgse start-up richt zich niet rechtstreeks tot zorgbehoevenden of hun familie. Het bedrijf werkt via de grote zorginstellingen: rust- en verzorgingstehuizen, uitbaters van serviceflats en assistentiewoningen of ziekenfondsen. Die betalen per cliënt per jaar een licentie.

Begin 2016 startten KBC en Cubigo een samenwerking onder de naam Happy@Home waarbij huishoudhulp, klusjes- en andere comfortdiensten via het platform kunnen worden aangevraagd. In het najaar ging Cubigo een partnership aan met CM, het grootste ziekenfonds van België.

Ambitieuze wereldveroveraars

Cubigo is een beloftevolle IT-onderneming met een uitzonderlijk potentieel’, verduidelijkt Urbain Vandeurzen zijn interesse in het bedrijf. ‘Geert Houben en Peter Willems combineren IT en zorg op een unieke manier. Ze krijgen niet voor niets aandacht van wereldspelers zoals Google en Apple. Dankzij Cubigo is een groeiende groep van actieve ouderen langer zelfredzaam. Wij zijn erg blij met dit partnership en stellen onze ervaring in internationaal ondernemen en groeimanagement graag ter beschikking van deze jonge wereldveroveraars.’

© Limburg Startup - LSU 2024