Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

MobieTrain, de Genkse specialist in innovatieve en mobiele opleidingen, heeft in een nieuwe kapitaalronde nog eens 4 miljoen euro opgehaald.
Voor het eerst is er een buitenlandse investeerder bij: het Brits-Belgische Force over Mass.

MobieTrain, de scale-up met zetel op C-Mine Crib in Genk, is amper zes jaar oud en staat klaar om ook in het buitenland door te breken met zijn innovatieve app om werknemers op een gepersonaliseerde manier op te leiden via smartphone of tablet. Dat gebeurt veelal op een speelse, allesbehalve schoolse manier. Zo gebruiken tal van werkgevers de app bijvoorbeeld om medewerkers bij te spijkeren op het vlak van nieuwe producten of diensten in het bedrijf.

Kapitaal
De voorbije twee jaar wist MobieTrain al verschillende keren kapitaal op te halen bij verschillende investeerders, zoals de Limburgse investeringsmaatschappij LRM, en Concentra, het ‘ Family Office’ van de Limburgse familie Baert. In februari 2019 werd al eens 1 miljoen euro opgehaald, een jaar later nog eens 1,8 miljoen. Bij de jongste kapitaalronde is in één klap nog eens 4 miljoen bijgetankt. Behalve LRM en Concentra, is nu ook het Brits-Belgische Force over Mass over de streep getrokken. Dat laatste is het durfkapitaalfonds dat mee is opgericht door twee naar Londen uitgeweken Vlamingen, Wouter Volckaert en Filip Coen. Zij trokken eerder als zakenbankiers naar de Londense City.

Martkleider
De doelstelling van MobieTrain is dan ook erg ambitieus: snel de Europese marktleider worden in mobile learning: mobiele opleidingen. “Daarom zijn we ook erg blij met de intrede van het Brits-Belgische fonds Force over Mass. We hopen ook van hun internationaal netwerk gebruik te maken om onze positie in het buitenland te versterken”, zegt CEO Guy Van Neck van MobieTrain.

De eerste grote stappen in het buitenland zijn overigens al gezet: behalve klanten bij tal van grote buitenlandse bedrijven, heeft MobieTrain sinds april 2020 ook een vestiging in Lissabon. “De helft van onze omzet komt nu al uit het buitenland”, zegt Van Neck. In het coronajaar 2020 verdubbelde MobieTrain zijn klantenbestand met onder meer logistieke, productie- en overheidsbedrijven. Zo werken onder meer de stad Antwerpen, Atlas Copco, Decathlon, Deloitte en Proximus nu met de app. Ook in Nederland gingen enkele grote overheidsorganisaties zoals Politie Nederland en gemeente Rotterdam al aan de slag met MobieTrain. Het leerplatform telt inmiddels bijna 100.000 gebruikers in meer dan 20 landen.

Behalve voor de internationale doorbraak, wil MobieTrain het vers geld ook gebruiken om verder te sleutelen aan zijn leerplatform. “We zijn druk bezig met het klaarstomen van algoritmes zodat de app dankzij artificiële intelligentie aan de gebruikers ook bepaalde opleidingen kan suggereren”, legt Van Neck uit. “Daarnaast willen we variaties ontwikkelen die op computergames gestoeld zijn. We zijn er immers van overtuigd dat de gamification van dit soort opleidingen nog meer aan terrein zal winnen.”

MobieTrain moet tegen het einde van dit jaar zo’n 40 medewerkers tellen, zowel in Genk als in Lissabon. Op dit ogenblik telt de scale-up een 25-tal medewerkers.

Bron: HBVL 12.05.2021

© Limburg Startup - LSU 2024